Haberler

Barroso: "Bugün Diplomasiye Bir Şans Verdik"

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye İlerleme Raporunun Yayımlanması Dolayısıyla Yaptığı Açıklamada, "( Kıbrıs Konusunda) Çözüme Ulaşmak İçin Diplomasiye Bir Şans Verdik" Dedi.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye İlerleme Raporunun yayımlanması dolayısıyla yaptığı açıklamada, ''(Kıbrıs konusunda) Çözüme ulaşmak için diplomasiye bir şans verdik'' dedi.

''Avrupa istikrarlı, demokratik, refah seviyesini artıran, komşularıyla barış içinde yaşayan, modernleşme yolundaki ve Avrupa değerlerini benimseyen bir Türkiye'ye ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle Türkiye'nin katılımı için müzakerelerini başlattık'' ifadelerine yer veren Barroso, bu sürecin başarılı sonuçlanması için Türkiye'nin tam kararlılıkla reform sürecine devam etmesi ve yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Barroso açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Türkiye Ankara Protokolünün uygulanması kapsamındaki yükümlülüklerini karşılamalı. Eksiksiz uygulamanın yerine getirilmemesi durumunda bütün müzakere süreci (olumsuz) etkilenecektir. Türkiye yükümlülüklerini yerine getirmede başarısız olursa AB Komisyonu, Aralık ayındaki (14-15 Aralık 2006) AB Zirvesi öncesinde gerekli önerileri yapacaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title