Haberler

Barış Girişimi İsrail, Kabul Etmedi

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'da Yapılan Zirvede Aynen Kabul Edilen Arap Barış Girişimini Bu Haliyle Kabul Edemeyeceklerini Söyledi.

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılan zirvede aynen kabul edilen Arap barış girişimini bu haliyle kabul edemeyeceklerini söyledi.

Peres, girişimle ilgili devlet radyosuna yaptığı açıklamada, "Anlaşmazlıklarımızı aşmanın tek yolu var, o da müzakeredir. Size teklif edileni olduğu gibi alırsınız' demek diye bir şey olmaz. İsrail bu inisiyatifi kabul ederse, o zaman müzakerelerin yapılması için neden kalmaz" dedi.

Müzakerelere alternatif olmadığını söyleyen Peres, "Bir buyrukla ne Filistinliler, ne Araplar, ne de biz bir sonuç alırız" diye konuştu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal, İsrail'in olumsuz tepkisine "şaşırmadıklarını" söyledi.

El Faysal, İsrail'in Arap barış inisiyatifine olumsuz tepki vermesinin şaşırtıcı olmadığını belirterek, "İsrail Arapların barış önerilerini hep reddetmiştir. Şaşırtıcı değil. Bu, her zamanki tavrı. Ne zaman Araplar açık ve samimi barış kararları benimseseler, bunu reddediyorlar" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title