Haberler

Bangkok Bombacısı Uygur Çıktı (Yeniden)

Bangkok bombacısının avukatı yaptığı açıklamada müvekkilinin Çin Uygurlarından olduğunu söyledi.

Bangkok bombacısının avukatı yaptığı açıklamada müvekkilinin Çin Uygurlarından olduğunu söyledi.

Zanlının avukatı Choochart Kanphai müvekkilinin üzerinde taşıdığı sahte Türk pasaportunda adının Adem Karadağ olarak yazdığını ancak asıl adının Bilal Mohammed olduğunu söyledi. Bombalı saldırıda da ilk yakalanan zanlının sürekli olarak Türk vatandaşı olduğu söyleniyordu ve delil olarak da üzerinden çıkan sahte Türk pasaportu gösteriliyordu ancak bugün avukatı aracılığı ile zanlının Türkiye'de ikamet eden Uygur olduğu duyuruldu.

Zanlı, Abdullah Abdurrahman adlı başka bir kişiden emir aldığını itiraf etti. Henüz net bir sonuç ortaya çıkmasa da bombalı saldırının Temmuz ayında 109 kişinin Çin'e iadesi ile ilişkili olduğu üzerinde duruluyor.

Tayland hükümeti geri iade edilen 109 kişiden bir kısmının terörden hüküm giymiş veya aranan kişiler olduğunu iddia etmişti. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Başbakan Davutoğlu ile görüşen Tayland Başbakanı Prayut Chan-ocha da medyada çıkan ve iki ülke ilişkilerini zedeleme niyetinde olan haberlerden rahatsızlık duyduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Karadağ Bangkok Uygur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title