Haberler

Balıkesir'in Zeytinyağları İzmir'de Görücüye Çıktı

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, üretilen zeytinyağları İzmir de düzenlenen Olivtech 2015 Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojileri Fuarında tanıtıldı.

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, üretilen zeytinyağları İzmir de düzenlenen Olivtech 2015 Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojileri Fuarında tanıtıldı.

Çeşitli il ve ilçelerden gelen zeytinyağı firmaları, zeytinyağı ve zeytinlerini beğendirebilmek için yarışa girerken, katılımcılar körfez zeytinyağının kalitesinin yüksekliği konusunda birleşti. İzmir'de 16 Nisan ile 19 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Olivtech 2015 Fuarına giden Burhaniyeli çiftçiler, değişik yörelerin yağlarını tatma şansını yakalarken, çeşitli teknolojilerini görme fırsatını da yakaladı.

Burhaniye 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifinin organizasyonu ile İzmir'e giden 45 çiftçi büyük coşku yaşadı. Fuar girişinde Burhaniyeli çiftçileri karşılayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, fuarın başarılı geçmesini diledi. Burhaniyeli çiftçiler çeşitli stantları gezerken, zeytinyağlarını tadarak mukayese yapma olanağı buldu. İlk durak Burhaniye Ticaret Odası tandı olurken, stant yetkililerinden bilgiler alındı ve sohbet edildi. Burhaniyeli çiftçilere öncülük yapan Burhaniye Tariş Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çoban ve Tariş Müdürü Emrah Öztürk, çiftçilere teşekkür etti.

Fuarın iyi geçtiğini anlatan Ahmet Savaş, "Burhaniye Ticaret Odası olarak fuara 7 firmayla katıldık. Körfez yağını tadanlar çok beğeniyor. Konaklar, yağımızı çok kaliteli buldu. Zaten biz de bu konuda iddialıyız" dedi. Alpay Adatepe de, "Burada körfez yağlarını tanıtıyoruz. Yağımızla iddialıyız. En iyi körfez zeytinyağı diyoruz" dedi. Çeşitli stantlarda yağ tattığını anlatan Çiftçi Nazmi Kıvran da, " Fuara geldik. Bütün yağları tattım. Bizim yağımızın tadı hiçbirinde yok" dedi. Edremit Ticaret Borsası Standı görev alan Hulusi Ördekçi de," Edremit Ticaret Borsası olarak stant açtık. Yöremizin yağlarını tanıtıyoruz. Yağlarımız her zaman bir numara. Tüketimi artırmak için tanıtım şart. Fuarlar da bunun için önemli" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhaniye Balıkesir Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title