Haberler

'Bakanlar Kurulu'nda Türban Konuşulmadı'

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türban Konusunun Bakanlar Kurulu Gündemine Gelmediğini Söyledi. Şahin, Konunun, AKP ve MHP Yetkilileri Arasında Görüşülmesi Gereken Bir Konu Olduğunu Belirtti.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, türban konusunun Bakanlar Kurulu gündemine gelmediğini söyledi. Şahin, konunun, AKP ve MHP yetkilileri arasında görüşülmesi gereken bir konu olduğunu belirtti.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kurul'un gündemiyle ilgili bilgi verdi.

Şahin, gazetecilerin, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına yönelik çalışmaların hangi aşamada olduğunu sorması üzerine, konunun Bakanlar Kurulu gündemine gelmediğini kaydetti.

Şahin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in toplantıya girerek bilgi verip vermediğinin sorulması üzerine de Çiçek'in toplantıya girdiği sırada toplantını bitmiş olduğunu, ve türbanla ilgili her hangi bir bilgi verilmediğini ifade etti. Şahin, "Bilindiği gibi Anayasa'da bir değişiklik çalışması yapılıyor. Ayrıca bu çalışmayı parti grup ve genel merkez yetkilileri yaparlar. Bu nedenle konu Bakanlar Kurulu'nda konu olmadı. Parti yetkilileri ve grup başkanvekilleri ile MHP yetkilileri bu görüşmeyi yaparlar. Şu anda hangi aşamada olduğunu bilmiyorum ama sanırım öngörülen bir tarihte açıklanacaktır" dedi. (ANKA/SÜRECEK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title