Haberler

Bakan Zeybekci'den 2016 Yılı İçin Ekonomi Değerlendirmesi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "2016’da Türkiye’de ertelenen her şeyin, durağanlaşan, o tıkanıklık yapan sistemin gerek iç ticarette gerek dış ticarette gerekse tüm finans piyasalarında patlayarak açılacağı bir dönem yaşayacağız" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "2016'da Türkiye'de ertelenen her şeyin, durağanlaşan, o tıkanıklık yapan sistemin gerek iç ticarette gerek dış ticarette gerekse tüm finans piyasalarında patlayarak açılacağı bir dönem yaşayacağız" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesinin ardından ilk ziyaretini Çardak ilçesine yaptı. Çardak Toplantı Salonu'na gelen Bakan Zeybekci, davul ve zurnayla karşılandı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Zeybekci'ye milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, Cahit Özkan, Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ve çok sayıda partili eşlik etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının asılı olduğu toplantıda Bakan Zeybekci bir konuşma yaptı.

Konuşmasında tek başına iktidar mücadelesinde kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Bakan Zeybekci, "Zorlu bir sürecin ardından yeniden tek başına iktidar olduk. Partinin her kademesinde çalışan arkadaşlarıma teşekkür ederim. İnşallah çok daha güzel günler görecek ülkemiz" dedi.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci, ekonomiyi değerlendirdi. Zeybekci, "Ekonominin seçim sonrası düzeleceği ile ilgili hep öngörülerimiz oldu. Sürekli olarak piyasanın kendi dengesini bulacağını söyledik. Çünkü biz ülkemizin gücünü biliyoruz. Türkiye'de sanayiyi, ihracatı, dış ticareti biliyoruz. Bu yüzden de endişeye gerek olmadığını söyledik. 1 Kasım'dan itibaren Merkez Bankası'nın rezervlerini artırmayla ilgili bir fırsat olacağını söylemiştik" dedi.

2016 yılında ekonomik anlamda şahlanma yılı olacağını ifade eden Zeybekci şunları söyledi:

"2016'da Türkiye'de ertelenen her şeyin, durağanlaşan, o tıkanıklık yapan sistemin gerek iç ticarette gerek dış ticarette gerekse tüm finans piyasalarında patlayarak açılacağı bir dönem yaşayacağız. 2016 yılı Türkiye'nin coşkulu olacağı, büyümenin tekrar şahlanacağı bir yıl olacak. Ekonominin tüm değerlerinin pozitife doğru günleri yaşayacağız. 2002 yılında 3 Kasım'la ilgili başlayan o süreci 1 Kasım'la tekrar başlayacak. Birlik ve kardeşlik içinde güzel günlere gideceğiz." - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Cahit Özkan Ak Parti Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title