Haberler

Bakan Unakıtan Eskişehir'de (3)

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Makamında Ziyaret Ettiği ve Hiç Bir Belediyenin Uçak Dolduramayacağını Söyleyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e, "Aç Bir Telefon Öğren" Karşılığını Verdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, makamında ziyaret ettiği ve hiç bir belediyenin uçak dolduramayacağını söyleyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e, "Aç bir telefon öğren" karşılığını verdi.

Bakan Unakıtan, eşi Ahsen Unakıtan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, Vali Kadir Çalışıcı ve milletvekili adayları ile birlikte Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Unakıtan, Ulaştırma Bakanı'nı TCDD Genel Müdürü ile birlikte Eskişehir'e davet edeceğini ve hızlı trenin kentin içinden geçen kısmının yerin altına alınması projesini nihayete erdireceklerini söyledi. Eskişehir-İstanbul karşılıklı uçak seferlerinin 21 Haziran'da

başlayacağını hatırlatan Bakan Unakıtan, havaalanının büyük uçakların inip kalkmasına elverişli hale getirilmesi için gerekli olan genişletme çalışmaları için de birlik çağrısında bulundu.

Başkan Büyükerşen ise, bu tür yatırımların hep seçim arifesine denk geldiğini ifade ederek, ''Sona kalan dona kalır. Eskişehir'in bu konuda çok tecrübesi var. Ulaştırma eski bakanlarından Necdet Menzir zamanında yine bir seçim öncesi apar topar İstanbul-Eskişehir seferleri başlamıştı. Daha sonra kaldırıldı. Bu seferler, bu uçaklarla ekonomik değil. Eskişehir'in dış hat ulaşımına ihtiyacı var'' dedi.

Maliye Bakanı Unakıtan ise, birlikte çok iş yapacaklarını vurgulayarak, ''Biz sizi seviyoruz. Eskişehir dışarıyla bağlantı kurma durumuna geldi. 2002 yılında Eskişehir'in ihracatı 300 milyon dolardı, 2006'da 1 milyar dolar oldu. Eskişehir'i teknoloji üssü haline getireceğiz. İki üniversitesi ve uçak sanayi altyapısı bulunan kent, buna hazır. Uşak'ta uçak seferleri başladı. Uçaklar ilk seferlerde dolmadı. Ancak belediye uçakların dolması için özel bir çaba gösterdi. Şimdi, uçaklarda yer bulunamıyor" diye

konuştu. Bunun üzerine yeniden konuşan Yılmaz Büyükerşen'in "Ne yaptı belediye gayret gösterip de? Hiç bir belediye dolduramaz'' demesi üzerine Kemal Unakıtan, ''Şurada telefon var. Aç bir telefon öğren hocam. Belediyeciliğin particiliği olmaz. Biz senin de yanındayız. Birlikte güzel işler yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Unakıtan, Türksat'ın Eskişehir İl Özel İdaresi ve bir kaç özel firmayla şirket kurduklarını açıklayarak, "Türksat Genel Müdürü ile görüştüm. Türksat ile ilgili bütün yatırımları Eskişehir'e getiriyoruz. Bunun çalışmaları bitti. Yer problemimiz var. En kısa sürede onu da çözeceğiz'' dedi.

Ziyaretin ardından Büyükerşen ile Bakan Unakıtan ve beraberindekiler, belediye önünde gazetecilere poz verdi.

(HÖ-OÖ-MŞ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title