Haberler

Bakan Şimşek'in Bingöl Temasları

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de Ciddi Anlamda Bir Değişim ve Dönüşümün Yaşandığını İfade Ederek, "Bugün Türkiye Varili 125 Dolar Petrolle Yola Devam Edilebiliyorsa, Arabalar Benzin İstasyonlarında Kuyrukta Değilse Bu Bir Nimettir" Dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de ciddi anlamda bir değişim ve dönüşümün yaşandığını ifade ederek, "Bugün Türkiye varili 125 dolar petrolle yola devam edilebiliyorsa, arabalar benzin istasyonlarında kuyrukta değilse bu bir nimettir" dedi.

Bingöl'de incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, petrolün varilinin 30 dolar olduğu dönemlerde araçların benzin kuyruğuna girdiği belirterek, bugün böyle bir sıkıntı yaşanmadığını ve bunun güzel bir gelişme olduğunu ifade etti. Son dönemlerde bazı çevrelerce ciddi bir karamsarlığın oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Şimşek, Türkiye'nin önünün açık olduğunu kaydetti. Hükümet olarak bölgesel kalkınmaya önem verdiklerini vurgulayan Bakan Şimşek, özellikle Doğu bölgeleri için istihdam paketlerinin olduğunu belirterek, bunların başında GAP projesinin olduğunu söyledi. Şimşek, GAP projesi tamamlandığında 4 milyon insana yakın bir istihdamın sağlanacağını ifade ederek, "Ülkemizin önü açıktır. Türkiye nüfus dinamikleri son derece elverişlidir. Bizim bu genç nüfus potansiyelimiz ülkemiz lehinedir. Bu dinamik nüfusu, bu durumu ciddi bir potansiyele çevirmemiz gerekir. Bunu da insanlarımızın niteliğini, yani kalifiye elemanla sağlarız. Bu da eğitimden geçer. Bunun için eğitime büyük kaynak aktarmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Devletin faize verdiği rakamı son 3 yıl içinde sıfırladıklarını vurgulayan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kamu sektörünün borçlanma dediği bir şey vardır. Yani devletin borçlanma ihtiyacı. Devlet ne kadar borçlanırsa o kadar yüksek faiz, o kadar size az hizmet demektir. İşte biz bunun önüne geçtik. Hükümet olarak son 3 yıl içinde bunu sıfırladık, eksiye dönüştürdük. Kazandığımızı da sizlere hizmet olarak aktarıyoruz." İşlerin sadece Ankara'dan yönetilmediğine dikkat çeken Bakan Şimşek, Doğu ve Güneydoğu illerine yaptığı gezi ve inceleme kapsamında sorunları yerinde gördüğünü söyledi. Bakan Şimşek, bölgenin ekonomik sorunlarının giderilmesi için hükümetin istihdama yönelik radikal kararlar alacağını da açıklayarak, "Ankara'da oturup ülkenin bütün sorunlarıyla ilgilenmek mümkün olmuyor. Yerinde görüp, gerçek aktörlerle bu işin içinde fiilen bulunan insanlarla bir araya gelmek lazım" dedi.

Bakan Mehmet Şimşek, Bingöl'deki ziyaretlerini tamamladıktan sonra karayoluyla Malatya'ya hareket etti.

(MÇ-AKK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title