Haberler

Bakan Şahin'den Ulusoy'a Sert Yanıt

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i "Kaos Ortamının Sebebi" Olarak Göstermesine Şahin'den Sert Tepki Geldi: "Mazeret Değil İş Üretsin, Hatayı Kendinde Arasın".

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i "kaos ortamının sebebi" olarak göstermesine Şahin'den sert tepki geldi: "Mazeret değil iş üretsin, hatayı kendinde arasın."

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Basın müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ulusoy'un sözleri "çirkin ve maksatlı" olarak nitelendirildi. FIFA'nın küresel futbol yapılanmasının en üst örgütü olarak son iki yıldır üye ülke federasyonlarının mevzuatını incelemeye aldığı hatırlatılan açıklamada, "Birilerinin ısrarla ve sürekli göstermeye çalıştığı gibi bu durum yalnızca ülkemiz için yapılan bir uygulama değildir" denildi.

"31'İNCİ MADDE DAHA ÖNCE FIFA İÇİN SORUN OLMAMIŞTI"

Açıklamada ayrıca 2004 ve 2005 yıllarında da başkan ve başkan vekilleriyle ilgili 7'nci madde ile Merkez Hakem Kurulu'nun belirlenmesi ile ilgili 15'inci maddelerde de FIFA'nın isteği ile değişiklik yapıldığı hatırlatıldı.

Yapılan açıklamada, FIFA'nın o dönemdeki incelemesinde 7'nci ve 15'inci maddelerde değişikliğin gereğini vurgulamasına rağmen 31'inci maddeyle ilgili herhangi bir yorumda bulunmadığı ve bunun özerklik ve bağımsızlık ilkesini zedelediğine dair herhangi bir değerlendirmenin de gündeme gelmediğine dikkat çekildi.

"ÖZERKLİK BİRİLERİNİN MAKAM KORUYABİLMESİ İÇİN DEĞİLDİR"

Sporda özerkliğin, sporun gelişimi ile sporcunun başarısı ve daha iyiye ulaşması için olduğu da vurgulanan açıklamada, özerkliğin "birilerinin makam ve mevkilerini koruması için olmadığı" kaydedildi.

Ulusoy kastedilerek, bir ülkede futbolun en üst kurumsal yapılanmasının başındaki bir kişinin, o ülkede futbolun "kaos" içinde olduğunu ifade etmesinin ancak "büyük bir talihsizlik" olarak değerlendirilebileceği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Seçilmiş kişilere düşen 'mazeret' değil 'iş' üretmek, eğer ortada dedikleri gibi 'kaos' varsa 'hatayı' önce 'kendilerinde' aramalarıdır. Bunun için geriye dönüp gazete arşivlerinin taranması 'iyi bir başlangıç olacaktır'."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title