Haberler

Bakan Gönül'ün NATO Toplantısı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün, Hollanda'nın Amsterdam Kentinde Yapılan NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nda, PKK Terörünü ve Tezkereyi Anlattığı İfade Edildi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün, Hollanda'nın Amsterdam kentinde yapılan NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nda, PKK terörünü ve tezkereyi anlattığı ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gönül'ün Irak'la imzalanan Terörle Mücadele İşbirliği Anlaşması'nın henüz beklenen sonuçları vermediğini ve saldırıların Türk halkında infiale neden olduğunu bakanlara anlattığı, Türkiye'nin tüm diplomatik çabalarını sürdürdüğünün altını çizdiği belirtildi. Bakan Gönül'ün NATO Genel Sekreterliği'ne saldırılar sonrasında yayımladığı kınama ve başsağılığı mesajları için teşekkür ettiği kaydedilen açıklamada, Gönül'ün bugüne kadar yürütülen çabaların

ve son olarak terörizmle mücadele konusunda Irak'la imzalanan işbirliği anlaşmasının beklenen sonuçları henüz vermediğini, pekçok insan kaybına neden olan terörist saldırılar nedeniyle Türkiye'de sabırların tükendiğini muhataplarına anlattığı ifade edildi. Bakan Gönül'ün, Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine ve bu ülke ile ilişkilere atfedilen önemine vurgu yaptığı, Irak toplumunun hiçbir kesimi ile Türkiye arasında husumet bulunmadığını dile getirdiği belirtilen açıklamada, Türkiye tarafından Irak

Başbakanı Maliki'nin dünkü beyanlarının da dikkatle not edildiğini, PKK'nın Irak'taki faaliyetlerinin engelleneceği yönündeki taahhütlerinin artık süratle hayata geçirilmesinin beklendiğini söylediği kaydedildi.

Açıklamada, Gönül'ün hükümetin terörle mücadeledeki kararlığını güçlü ifadelerle anlattığı, müttefiklerin de terörün her çeşidine karşı birlik ve dayanışma içinde olmaları gerektiğini vurguladığı ifade edildi.

(EDA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title