Haberler

Bakan Eroğlu, Üniversiteye Arazi Sözünü Tuttu

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Konya'da katıldığı Hadim Tüneli'nin temel atma merasiminde, Necmettin Erbakan Üniversitesi için verdiği sözünü yerine getirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya'da 14 Ekim günü katıldığı Afşar Hadim Barajı ile Hadim Tüneli'nin temel atma merasiminde, Necmettin Erbakan Üniversitesi için verdiği arazi tahsisi sözünü bir günde yerine getirdi.

Eroğlu'na, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte katıldığı Konya'daki temel atma merasiminde Necmettin Erbakan Üniversitesi için arazi problemi bulunduğu bilgisi aktarıldı.

Eroğlu, bunun üzerine üniversitenin problemini derhal çözeceği sözünü verdi. Kendisinin talimatı üzerine kanuni prosedür hemen başlatıldı.

Bu çerçevede Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan başvuruda, Konya Orman Bölge Müdürlüğü Meram İşletme Şefliği kontrolündeki orman sayılan alandan yer tahsisi istendi.

Başvuruyu aynı gün değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Genel Orman Kanunu'nun Ek 9. maddesi uyarınca, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü adına kampus yapımı için 24 ay süreli ön izin verilmesi kararı aldı.

Yayıncı: Murat Aslan - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Afşar Hadim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title