Haberler

Bahçeli: 'Barzani'nin Tehdidi Savaş İlanı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Barzani'nin Tehdit ve Saldırıları, Türkiye'ye Savaş İlanı ile Eş Anlamdadır' Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Barzani'nin tehdit ve saldırıları, Türkiye'ye savaş ilanı ile eş anlamdadır'' dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, çok ağır tahriklerin hedefi haline getirilen Türkiye'nin, ''gerilimin had safhaya ulaşarak kontrolden çıkabileceği, çatışma riski yüksek bir bunalım ortamına hızla sürüklendiğini'' savundu.

''İç ve dış güvenlik tehditlerinin ağırlaşması, iç çatışma ortamına zemin hazırlamayı amaçlayan etnik tahriklerin tırmanması ve AKP hükümetinin gaflet sınırlarını aşan zillet ve utanç siyasetinin Türkiye'yi çok ağır bir krizin eşiğine getirdiğini'' ileri süren Bahçeli, şunları kaydetti:

''Önümüzdeki bu zor dönemde dört ana kriz dinamiği aynı zaman diliminde buluşacak ve Türkiye bunların toplu ve çoğalan tahribatının etkisi altında kalacaktır.

Bunlardan birincisi, siyasi krize dönüşme riski belirgin hale gelen Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ve sonrasında yaşanacak gerginliklerdir.

İkinci tehlike kaynağı, saldırı için pusuda bekleyen kanlı terör ve son dönemde hız kazanan etnik tahrik kampanyalarının kaçınılmaz olarak davet edeceği sonuçlardır.

Kuzey Irak'tan kaynaklanan güvenlik tehditlerinin yeni boyutlar kazanması, Türkiye'nin önündeki üçüncü risk unsurudur.

Son olarak, genel seçim sürecinde AKP'nin kendisine çizdiği siyasi kışkırtıcılık rotası, Türkiye'nin karşısına çok ciddi sorunlar ve gerginlikler çıkarmaya adaydır.''

-''Savaş ilanı''-

''Barzani'nin tehdit ve saldırılarının, Türkiye'ye savaş ilanı ile eş anlamda'' olduğunu savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

''Onuru ve haysiyeti olan bir hükümetin bu durum karşısında yapması gereken, buna hak ettiği cevabı vermektir. Ancak, Türkiye'nin milli değerlerinin aşağılanmasını demokratlığın bir gereği sayan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin milli onuru ve haysiyetiyle oynanması karşısında da sessiz kalmıştır. Peşmergelerin Türkiye'nin milli birliğini ve güvenliğini doğrudan hedef alan bu hezeyanları karşısında yine alttan almış ve asgari bir tepki göstermekten bile kaçınmıştır. ABD Dışişleri Bakanı'nın sonradan tevil etmeye çalışsa da, Kuzey Irak'tan Kürdistan olarak söz ettiği de düşünülürse, Türkiye'yi bekleyen büyük bir kriz kapıya dayanmıştır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title