Haberler

Bahar: ''Hamas Hükümeti, Çalışmalarını Sürdürecek''

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Bahar ve Filistin Enformasyon Bakanı Dr. Yusuf Rızka, Batı Şeria'daki bakan ve milletvekillerinin İsrail tarafından tutuklanmasına rağmen, ''çalışmalarını normal şekilde sürdüreceklerini'' söylediler.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Bahar ve Filistin Enformasyon Bakanı Dr. Yusuf Rızka, Batı Şeria'daki bakan ve milletvekillerinin İsrail tarafından tutuklanmasına rağmen, ''çalışmalarını normal şekilde sürdüreceklerini'' söylediler.

İsrail, dün gece ve sabaha karşı Batı Şeria'da sürdürdüğü operasyonlarda, aralarında Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk ve Parlamento Sekreteri Mahmud El Ramani ile 9 bakanın ve milletvekillerinin bulunduğu 60 kadar Hamaslı üst düzey siyasetçiyi tutukladı.

Gazze'de basın toplantısı yapan Bahar ve Rızka, İsrail'in, Hamas'ın seçilmiş kişilerine karşı yürüttüğü operasyonu şiddetle kınarken, tutuklamaları Cenevre Sözleşmesinin ihlali olarak değerlendirdiler.

Bahar, ''Filistin Parlamentosu, hükümeti ve Filistin halkı bu zor durumun üstesinden gelecektir'' diye konuştu. Bahar ve Rızka, Arap ve Müslüman ülkelerin yanı sıra insan hakları örgütlerinden İsrail'e tepkisiz kalmamaları ve tutuklananların bir an önce serbest bırakılması için müdahale etmeleri çağrısında bulundular.

İsrail'in Hamaslı bakan ve milletvekillerini tutuklaması, Filistin Ulusal Yönetimi Başkanlığı Genel Sekreterliğince de kınandı.

Başkanlık Genel Sekreteri Tayib Abdürrahim, Ramallah'da yaptığı açıklamada, bunun Filistin hükümetine yönelik ''açık bir savaş ilanı'' olduğunu belirterek, Birleşmiş Milletler'in, acilen duruma müdahale etmesini istedi.

El Fetih Sözcüsü Ahmed Abdürrahim de tutuklamaların Filistin siyasi düzenini yok etmeyi amaçladığını belirtti.

İsrail, dün gece ve bu sabaha karşı, Batı Şeria'daki Hamas'ın bakan, milletvekilleri ve yöneticilerine karşı geniş çaplı bir operasyon yürütmüş ve 60 kişiyi tutuklamıştı.

Tutuklanan Hamaslılar arasında Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk ve Parlamento Sekreteri Mahmud El Ramani de bulunuyor.

Filistinli görgü tanıkları, Ramallah'taki evleri İsrail tankları ve askerlerince kuşatılan Duveyk ve Ramani'ye teslim ol çağrısında bulunulduğunu söylediler.

Kudüs, Ramallah, El Halil, Cenin, Salfit, Kalkilya'daki tutuklamalar sırasında, Hamas'ın Batı Şeria'daki sözcüsü Adnan Asfor ile daha yeni serbest bırakılan Kalkilya Belediye Başkanı Şeyh Vecih Kavvas da yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title