Haberler

Bağışıklık güçlendiren besinler neler? Hangi besinler bağışıklık sistemini güçlendiriyor? Koronavirüse karşı besin önerileri? Sağlıklı vitaminler!

Corona virüs salgını ve tehlikesi yaşam şekillerimizi değiştirmemizi nerdeyse zorunlu kıldı. Uzmanların tavsiyeleri ile koronavirüsten korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekli. Peki bağışıklık sistemini güçlendiren besin ve mineraller nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren vitaminler!

Corona virüsün özellikle sağlıksız, hasta ve bağışıklık sistemi zayıf olan insanlarda daha fazla etkili oluğu uzman doktorlar tarafından sıklıkla dile getirilmektedir. Corona virüs önlemleri kapsamında doktorlar tarafından beslenmenin önemine dikkat çekiliyor ve bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiği vurgusu sıklıkla yapılıyor. Bizde bu haberimizde bağışıklık sisteminizi güçlendirecek besin, mineral ve vitaminleri sizler için derledik.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN BESİNLER

SU

Vücuttan toksin atımını hızlandıran su çok önemli bir besindir.

ŞEKER (Asla tüketmeyin!)

Şeker tüketimi diyabete neden olmakta ve bağırsak florasını bozmaktadır.

SELENYUM ZENGİNİ BESİNLER

Selenyum, Bağışıklık sistemini güçlendiren bir mineral olarak kabul edilmektedir.

Deniz ürünleri, ton balığı, mantar, susam, tam tahıllar, sarımsak, soğan, yumurta ve tavuk eti selenyumun en iyi kaynağıdırlar.

MEYVE

Günde 3-4 porsiyon meyve tüketmeye özen gösterilmelidir.

D VİTAMİNİ

D vitamini eksikliği, bağışıklık sisteminizi zayıflatır vehastalıklara davetiye çıkarır. D vitamini desteği alın.

KETEN TOHUMU

Keten tohumu öksürük, soğuk algınlığı ve kabızlık gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Son yıllarda hayvanlar üzerinde yapılan birtakım deneyler ile keten tohumunun melanom, meme ve prostat kanseri gelişimini önlediğini kanıtlanmıştır

C VİTAMİNİ

Sigara içen kişilerin günlük C vitamini gereksinimi içmeyenlere göre 2 kat fazla olmaktadır. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir ve iyi bir enfeksiyon savar olarak kabul edilir.

Kuşburnu, domates, soğan, yeşilbiber, kırmızı biber maydanoz, tere, roka, brokoli, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina, kivi gibi besinler güçlü C vitamini kaynaklarındandır.

SİYAH ÜZÜM

Çekirdeğinde bulunan resveratrol, güçlü bir antioksidandır. Kan kanseri, akciğer, prostat, kolon ve pankreas gibi türlerde kanserli hücreleri yok etmesiyle bilinir.

ZERDEÇAL

Bütün kanser türlerinde koruyucu ve iyileştirici etkisi bulunan bitkilerden biri zerdeçaldır.

ÇİNKO BULUNAN BESİNLER

Bağışıklık sisteminin temel mekanizmasında çinko önemli role sahiptir. İmmün sistemini güçlendirerek hastalıktan korunmada bize güçlü bir destek sağlamaktadır.

Hindi eti, kabak çekirdeği, kuru baklagiller, deniz ürünleri, rüşeym, susam, fındık, badem, ceviz, fıstık gibi besinler çinko kaynağıdır.

YEŞİL ÇAY

Antioksidan etkisine bağlı olarak, tümör oluşumunda ve gelişiminde rol oynayan genleri, enzimleri ve proteinleri düzenleyerek tümör oluşumunu engeller. Tümörlerin beslenmesini önleyerek kanser hücresinin yok olmasını sağlar. Ayrıca, damar sistemi hücresi üzerinde etkisi de büyüktür.

SARIMSAK

Damar genişlemesi ile kolesterolü düşürmesini haricinde, damar hastalıklarında da olumlu etkileri bulunan sarımsak, düzenli tüketildiği zaman gırtlak kanserini önlediği görülmüştür. Sarımsağa aromasını veren 'alisin' maddesi dünyanın en güçlü antioksidandır.

TURP

Kış sofralarının vazgeçilmezi olan turp, birçok kanser türünün üremesini engelleyen aktif maddeler barındırmaktadır.

PROTEİN ZENGİNİ BESİNLER

Protein kaynaklarının yeterli tüketilmesi, vücutta oluşan yıkımı onarıma çevirmesi için oldukça önemlidirler.

Proteinin en iyi kaynakları yumurta, kırmızı et, tavuk, balık, hindi eti, peynirdir.

OMEGA 3

Omega 3'ün bağışıklığı destekleyici ve güçlendirici özelliği bulunmaktadır.

Haftada en az 2 kez balık tüketilmelidir.

PROBİYOTiKLER VE PREBİYOTiKLER

Bozulan bagırsak mikrobiyotasını düzenleyip geliştiren probiyotikler, en iyi bağışıklık güçlendiricileri arasında kabul edilirler. Probiyotik kaynaklar arasında; ev yapımı turşu, yoğurt, kefir, sirke gibi besinler bulunmaktadır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Koronavirüs Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (8)

Düşünen yurttaş:

Iyi de bunları alabilen zaten agalar bizim aldığımız ekmek makarna tarhana çorbası bazen fasulye nohut

3
0
yanıtYanıtla
O kadar da değil:

O kadarda değil sarımsak soğan dereotu bulunmaz bir şey değildir Sallama

yanıt0
yanıt1
Şskir:

Sarımsak kilisu 50 Tl ...

yanıt0
yanıt0
zahide:

Çoğu insan asğari öcretli birde öcretsiz izin vermişler herkes eve kapanmış nasıl alsın bu meyveyi herşeyi yedirdiler koronaya saldılar boğazımıza

0
1
yanıtYanıtla
sorgula:

semt pazarlarını ya kapatın yada kontrol edin bu saydığınız besinleri ancak vatandaşın yüzde onu yiyebiliyor

1
0
yanıtYanıtla
Milli:

Besmelesiz yeyip icmeyin birsey olmaz

0
0
yanıtYanıtla
Niklaus:

Virüsten korunma başlığı adı altında kanserden korunma yöntemleri. Very good

0
0
yanıtYanıtla
Yelda:

Balik yediremiyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title