Haberler

Bafra Ovası'ndaki Üreticinin Gözü Yeni Pazarlarda

Bafra Ovası'ndaki Sebze Üreticileri, Ürünleri İhraç Edebilecekleri Yeni Pazarların Aranması Gerektiğini Belirtti.

Bafra Ovası'ndaki sebze üreticileri, ürünleri ihraç edebilecekleri yeni pazarların aranması gerektiğini belirtti.

Bafra Belediyesi Sebze ve Meyve Hali'nde ürünlerini satışa sunan üreticiler, fiyatların düşük olmasından yakındı. Bafra İlçesi'ne bağlı Koşu Köyü'nde sebze üretimini yapan Zekeriya Kitap, Bafra'da yaklaşık 40 bin dekar alanda beyaz lahana üretimi yapıldığını söyledi. 15 yıldır, Bafra Sebze ve Meyve Hali'nde sebze ve meyve komisyonculuğu yaptığını belirten Kitap, geçen yıl 15 YKr ile 30 YKr arasında satılan beyaz lahananın, şimdi ise 15 YKr ile 17 YKr arasında alıcı bulduğunu vurgulayarak, fiyatların düşük kaldığını, zamanla fiyatların yükselebilmesini umduklarını ifade etti.

Bafra'nın Elifli Köyü'nde 20 yıldır çiftçilik yaptığını belirten İsmail Bilgin (37), bu sene 15 dönüm tarım arazisine beyaz lahana diktiğini, dönüme 3 ton lahana ürünü alabileceğini söyledi. Bilgin, her sene ürünlerdeki fiyatların borsayı hatırlatacak şekilde inişli-çıkışlı bir hale geldiğini kaydetti.

Bafra Belediyesi Sebze ve Meyve Hali Müdürü Davut Usta ise, "Bu yıl beyaz lahana, kasım-aralık aylarının soğuk geçmemesinden dolayı sezona fiyat olarak şanssız girdi. Kış hava şartlarında ise yeni yeni gerçek fiyatlarına göre tırmanıyor. Şu ana kadar Bafra Belediye Sebze ve Meyve Hali istatistiklerine göre; 19 bin 160 ton beyaz lahana halimizden çıkış yapmıştır. Bafra Ovası'ndan dışarıya sevk ettiğimiz beyaz lahana; İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Batman ve Karadeniz Bölgesi sahilinde tüketiciye ulaştırılıyor" diye konuştu.

(NA-SA-ÖZ-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title