Haberler

Aziz Yıldırım: Türk Sporunun Yüz Akıyız

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 100. Yıllarında Elde Ettikleri Şampiyonluğun Direniş ve Bir Camianın Başkaldırısı Olarak Hatırlanacağını Söyledi. Yıldırım, "Fenerbahçe Türk Sporunun Yüz Akıdır" Dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 100. yıllarında elde ettikleri şampiyonluğun direniş ve bir camianın başkaldırısı olarak hatırlanacağını söyledi. Yıldırım, "Fenerbahçe Türk sporunun yüz akıdır" dedi.

Aziz Yıldırım, kulübün resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nin haziran ayı sayısında yer alan yazısında, sezon başı koydukları tüm hedeflere ulaştıklarını belirterek, "2006-2007 sezonu, çoğumuzun unutamayacağı bir sezon olarak hafızalarımızda kalacak. Çünkü bu şampiyonluk bir bakıma direniş ve adeta bir camianın başkaldırısı olarak hatırlanacak. Bu yılın özelikle 100. kuruluş yılımız olması, Türkiye lig şampiyonluğunu 17. kez taçlandırmamız ve amatör branşlarda aldığımız şampiyonluklar bizleri sezon başı koyduğumuz tüm hedeflere ulaştırdı" diye konuştu.

TARAFTARLARA ÖVGÜ

Başta yönetim kurulu arkadaşları olmak üzere, bu sezon boyunca aldıkları tüm başarılarda emeği geçen herkesi candan kutladığını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

“Hemen ifade etmeliyim ki, bu başarılarda en büyük pay her zaman olduğu gibi büyük Fenerbahçe taraftarınındır. Onların iyi veya kötü günde gösterdikleri (Hep destek, tam destek) duruşuyla aşamayacağımız hiçbir engel, başaramayacağımız hiçbir iş yoktur. Büyük Fenerbahçe taraftarı özellikle bu sezon tüm branşlarımızın bütün maçlarına gelerek verdikleri destek ile 100. yılımızda başarıları ne kadar çok fazla istediklerini açıkça göstermişlerdir. Onların da şampiyonluklarını kutluyor, Fenerbahçeli olmanın ayrıcalığını doya doya yaşamalarını temenni ediyorum.”

"DÜNYADA YOK..."

Aziz Yıldırım, göreve geldiği günden beri fair-play kavramının tam olarak uygulanması yönünde yönetim kurulu olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını ifade ederek, “Bunu tüm platformlarda gerek yöneticisiyle, gerek sporcusuyla ve gerekse taraftarıyla da gösteriyoruz. Ülkemizde sporun lokomotifi haline gelen Fenerbahçe Spor Kulübü'nün olimpiyat oyunlarında yarışacak birçok oyuncuya kucak açması onları yetiştirip liderliğini sürdürmesi sadece bizlerin değil tüm Türkiye'nin gurur kaynağı olacaktır. Dünya'nın birçok ülkesinde bu kadar çok branşta aynı anda başarıya ulaşmış bir spor kulübü yoktur. Fenerbahçe işte bu yüzden Türk sporunun yüz akıdır” şeklinde konuştu.

"BASKIYA RAĞMEN..."

2006-2007 sezonunda fair-play kavramının önemli yaralar aldığını düşündüğünü belirten Yıldırım, “Sezon başından itibaren kulübümüze ve yöneticilerimize verilen cezalar ile Fenerbahçe Spor Kulübü üzerinde oluşturulmaya çalışılan baskıya rağmen, bu kadar başarılı olmak gerçekten de bir başkaldırının, hedeflerimizden ödün vermemenin eseridir” dedi.

YABANCI FUTBOLCU KONTENJANI VE FEDERASYON

“Türk futbolunu dünyaya açacak vizyondan eksik bir federasyon sadece Fenerbahçe'yi değil, diğer kulüplerimizi de köreltecektir” diyen Yıldırım, Fenerbahçe için artık lig şampiyonluklarının sadece amaç değil, araç olacağını kaydederek, “Federasyon, kendisini yenilemeli ve yabancı kontenjanı ile ilgili kararları vakit kaybetmeden süratle çıkarmalıdır” diye konuştu.

ERKEK BASKETBOL TAKIMI

Aziz Yıldırım, son olarak Fenerbahçeli taraftarlara seslenerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sezon başından beri şampiyonluğa olan inancımı sizlere defalarca aktardım. Erkek basketbol takımımızın da bu sezonu şampiyon olarak kapatacağına inanıyorum. Önümüzde hepimizin mutlu olacağı bir transfer dönemi gerçekleşecektir. Aramızdan ayrılacak olan oyuncularımıza, bundan sonraki sportif kariyerleri için başarılar diliyorum. Şimdi artık kutlama zamanı. 100. yıl kutlamaları, yıl bitene kadar devam edecek. Hepimiz bunun keyfini çıkartalım.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title