Haberler

Ayılar, Köylüyü Canından Bezdirdi

Erzincan'da Ayılar, Karpuz Üreticilerinin Bostanına Girerek Tonlarca Mahsulünü Telef Etti. Ayı Saldırısına Maruz Kalan Çiftçiler, Zararlarının Karşılanmasını İsterken, Devletin de Koruma Altında Aldığı Ayılara Sahip Çıkmasını İstedi.

Erzincan'da ayılar, karpuz üreticilerinin bostanına girerek tonlarca mahsulünü telef etti. Ayı saldırısına maruz kalan çiftçiler, zararlarının karşılanmasını isterken, devletin de koruma altında aldığı ayılara sahip çıkmasını istedi.

Erzincan il merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Uluköy beldesinde yaşayan vatandaşlar, ayı saldırılarından kurtulamıyor. Üreticiler, ayıların saldırısı sebebiyle büyük zararlara uğradıklarını belirterek, koruma altında bulunan ayılara devletin sahip çıkmasını istedi. Uluköy Beldesi Beyyeri mevkisinde 8 dönümlük karpuz bostanı bulunan Dursun Kara'nın (57) yaklaşık 2 ton karpuzu ayıların saldırısı sonucu zayi oldu. Evli ve 4 çocuk babası Dursun Kara, çocukluğundan itibaren çiftçilikle uğraştığını ve

yıllardır ayı saldırılarına maruz kaldıklarını anlattı. Zararlarının devlet tarafından karşılanmamasına tepki gösteren Kara, yaklaşık 15 ton karpuz ekili alanda 2 ton karpuzunun ayılar tarafından telef edildiğini, beldedeki ekili bulunan bütün karpuz bostanlarının ayılar tarafından her yıl dağıtıldığını kaydetti. Bu durumu Erzincan Valiliği'ne dilekçeyle bildirdiğini ifade eden Dursun Kara, ayılar tarafından verilen zararın devlet tarafından karşılanmasını istediğini, ancak devletin bu zararı

karşılayamayacağı yönünde kendine bilgi verildiğini kaydetti. Tarım İl Müdürlüğü görevlileri tarafından karpuz bostanında inceleme yapıldığını ve yaklaşık 2 ton karpuzun zayi edildiğinin tespit edildiğini vurgulayan Kara, 4-5 ay emek verdikleri karpuzlarının bir gecede ayılar tarafından dağıtılmasına çözüm bulunmasını istedi.

"DEVLET AYISINA SAHİP ÇIKSIN"

Ayı saldırılarından bıkan üreticiler, ayılar tarafından verilen zararın devlet tarafından karşılanmasını isterken, bir önlem alınmaması durumunda karpuz üretiminin engelleneceğini ifade etti. Kendi ürettiklerinin ayılar tarafından yok edildiğini, bu duruma fazla dayanamayacaklarını ve bu zararlarının mutlaka karşılanması, devletin de gelip ayılara sahip çıkması gerektiğini ifade eden Dursun Kara, "Bizler ayıların dokunulmazlığının olduğunu öğrendik. Ya bu ayıların dokunulmazlığının kaldırılmasını

istiyoruz, yada bizim bu arazimizde can ve mal güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Biz emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Ayılara mahkum olmuş durumdayız. Biz bu bölgeye çocuklarımızla geliyoruz, 400 kiloluk ayı ile nasıl baş edeceğiz" dedi.

Annesiyle birlikte yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Hakan Kocatürk ise ayıların tarlasına zarar verdiğini komşularından duyduğunu belirterek, "Haberi duyunca gelip baktım tarlamdaki karpuzları parçalamış" diye konuştu.

(İS-İRT-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title