Haberler

Aydın: Sarraflar da Eski Bayramları Arar Oldu

Aydın'da Çarşı ve Pazarlarda Bayram Hazırlıkları Tüm Hızıyla Devam Ederken, Esnaf İşlerin Durgunluğundan Vatandaş İse Hayat Pahalılığından Dert Yanıyor.

Aydın'da çarşı ve pazarlarda bayram hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, esnaf işlerin durgunluğundan vatandaş ise hayat pahalılığından dert yanıyor.

Gıda ve giyim satışı yapan esnaf az da olsa günü kurtarmanın sevincini yaşarken, bayramlarda gelinlik kızların vazgeçilmez hediyelerini satan sarraflar ise umduğunu bulamadı. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalmasına rağmen Aydınlı sarraflar işlerin durgunluğundan dert yandılar. Sarraflar işlerin durgun olmasını yaşanan ekonomik krizle birlikte, son yıllarda erkek nüfusuna oranla daha fazla artan kız nüfusunun da etkisi olduğunu belirttiler.

25 yıldır baba mesleği sarraflık yapan Aydınlı sarraflardan Hakan Bezirgan, çeyrek asırlık meslek hayatında işlerin en durgun olduğu dönemleri yaşadıklarını söyledi. 2 yıl öncesine kadar özellikle Ramazan Bayramı'na bir hafta kala müşterilere yetişmekte güçlük çektiklerini, ancak son iki yıldır bayram yoğunluğunu hiç yaşayamadıklarını belirten Hakan Bezirgan, gelinlere bile altın hediye etmenin artık lüks hale geldiğini söyledi.

Türkiye'de her geçen gün artarak devam eden ekonomik krizle çoğalan kız nüfusun, sarraflık mesleğini olumsuz etkilediğini belirten Hakan Bezirgan, "Vatandaş artık önce gıda derdine düştü. Bir çok vatandaş gıdasını aldığında geriye kalan az miktardaki parası ile kıyafet kıyafetten geriye para kalırsa ancak o zaman altın alabiliyor. Eskiden mahsul para ediyor, esnaf iş yapıyordu. Vatandaş yatırım için altın yapar bizim de işlerimiz yi olurdu. Şimdi herkesin hayatı krediye endekslendi. Yoldan geçen her 10 vatandaştan 5'inin kredi borcu var. Bu nedenle kimse ne sevgilisine ne de eşine bayramlarda altın hediye alamıyor. Herkes yaşantısını ve geleceğini daha önceden çektiği kredilere endeksleyince kimse yatırım için altın da almıyor. Bu nedenlerden dolayı mesleğimiz her geçen gün cazibesini yitirmeye başladı" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title