Haberler

Aydın Emniyet Müdürlüğü'nde Terfi Heyecanı

Aydın Emniyet Müdürlüğü'nün Değişik Kademelerinde Görev Yapan 36 Polis, Bir Üst Rütbeye Terfi Etti. Aydın Valiliği Encümen Salonu'nda Aydın Valisi Mustafa Malay Başkanlığında Düzenlenen Toplantıda, Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve Yüksek Değerlendirme Kurulları'nın Kararıyla 2008 Yılında Toplam 36 Personelin Bir Üst Rütbeye Terfi Ettirildiği Açıklandı.

Aydın Emniyet Müdürlüğü'nün değişik kademelerinde görev yapan 36 polis, bir üst rütbeye terfi etti. Aydın Valiliği Encümen Salonu'nda Aydın Valisi Mustafa Malay başkanlığında düzenlenen toplantıda, Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve Yüksek Değerlendirme Kurulları'nın kararıyla 2008 yılında toplam 36 personelin bir üst rütbeye terfi ettirildiği açıklandı. Toplantıya İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, il emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, emniyet amirleri ve rütbeleri ele alınan personeller katıldı.

Törende konuşan Vali Mustafa Malay, kendisinin de polis kökenli olması nedeniyle törende çok duygulandığını söyledi. Polislik mesleğinin çok meşakkatli bir meslek olduğunu kaydeden Vali Malay, "1972 yılında komiser yardımcılığından başkomiserliğe terfi ettiğimde rütbemi dönemin İçişleri Bakanı Mukadder Öztekin takmıştı. Eskiden sırası gelen terfi ederdi. Ve bu bence doğru değildi. Çalışanla çalışmayanın, iyi ile kötünün mutlaka ayırt edilmesi gerekiyordu. Emniyet teşkilatı da bu sorunu çözdü. Şimdi hak edenler bir üst rütbeye terfi ediyor. Devletin simgesi olan ve üniforma taşıyan polisler görevlerini çok hassas, vatandaş ayrımı yapmadan yerine getirmelidir. Polislik aynen bir süte benzer. Sütün üzerine düşen bir leke nasıl göze çarparsa, polisin hatası da aynı şekilde göze çarpar. Herkesin görevini en iyi şekilde yerine getirmesini istiyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından törende Vali Malay ve İl Emniyet Müdürü Orhan, terfi eden polislerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

(MB-İK) 20.05.2008 17:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title