Haberler

Aydın: Bakan Koç Aydın'da

Uzun bir aradan sonra temel atma, açılış, ziyaret ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere memleketi Aydın'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, kendisini anlamakta güçlük çeken gazeteciler için dua etti. Bakan Koç, "Başta gazeteciler, sonra kendi öz nefsim olarak herkese Allah'tan bir duam var. Allah herkesi hafıza kaybından, akıl tutulmasından muhafaza eylesin" dedi.

Uzun bir aradan sonra temel atma, açılış, ziyaret ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere memleketi Aydın'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, kendisini anlamakta güçlük çeken gazeteciler için dua etti. Bakan Koç, "Başta gazeteciler, sonra kendi öz nefsim olarak herkese Allah'tan bir duam var. Allah herkesi hafıza kaybından, akıl tutulmasından muhafaza eylesin" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın programına saat 11.00'de Aydın Ortak Girişimciler tarafından İtalyanlar'la ortak işletilecek bir zeytin yağı fabrikasının temelini atarak başladı. ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen temel atma törenine Vali Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Rıza Acar, Ahmet Ertürk, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, daire müdürleri, işadamları, oda başkanları, siyasiler ve yatırımcılar katıldı. 5 bin 500 metrekare kapalı alanda kurulacak olan ve yıllık 15 bin ton zeytinyağı, bin 800 ton prina yağı, 2 bin ton üzüm çekirdeği yağı üretecek olan 6 milyon Euro'luk yatırımın temelini atan Bakan Koç, hafıza kaybı ve akıl tutulması konusunda uzun uzun açıklamalarda bulundu. Bakan Koç, "Son zamanlarda ülkemizde ve özellikle bakanlığımdaki hadiseleri görünce ülkemin insanlarına ve kendi hemşehrilerime iki hususta bir şeyler söylemek istiyorum. Bunlardan biri hafıza kaybı, ikincisi akıl tutulması. Yapılamayacak işlerin ve davranışların insanı veya toplumu olabiliriz. Bu ülkede enflasyonların yüzde 120'yi, hatta gecelik faizlerin yüzde 5 binleri geçtiği günleri yaşadık. Bu günleri tekrar hatırlatmak istemiyorum. Ama bu günleri yapanların sanki hiç günahı yokmuş gibi bugün ortaya çıkıp konuşmaları, sosyal hafıza kaybıdır. Bu tehlikelidir ve akıllarının tutulduğunun göstergesidir. Bize gelince hakaret ediyorlar. Siz hafıza kaybına uğramışsınız diyorlar. O sebepten sosyal hafıza kaybına ve ferdi akıl tutulmalarına karşı sizleri uyarmak isterim" diyerek muhaliflerin hükümeti eleştirmeden önce kendilerine bakmasını istedi.

Konuşmasında siyasilerle birlikte basın mensuplarını da eleştiren Bakan Atilla Koç, "Hafıza kaybı ve akıl tutulmasının örneklerini arıyorsanız son 3 aylık gazeteleri bir gözden geçirin. Özellikle benimle ilgili şeyleri gözden geçirin. Bazılarının utanma duygusunun bile ortadan kalktığını gördüğüm için fevkalade üzülüyorum. Antalya bomboş. Evet günübirlik tesislerde sabahın saat 05.00'inde fotoğraf çekersen Antalya sahilleri bomboş olur. O bomboş dediğin gün Antalya'da doluluk oranı yüzde 98 idi. Şimdi ben ne diyeyim. Fifti müzecilik vardı. Dedik ki bu yanlış. Manşet '500 yıllık sansür'. Ya benim zihniyetimin hiçbir yerinde sansür yok. Ondan sonra 'Allah burada yoktur' diye tercüme etmişler. O tercüme de yanlış. Latince 'Allah buradan uzaktadır' manasına gelen yazı sonradan yazılmış. O kadar belli ki. Bütün bunlardan sonra hala iddia ediyorlar ve hala birileri yazıyor. Şimdi tek bir şey var. İnsanın hafızasıyla ve insanın aklıyla bu kadar alay edene belki insanlar ceza vermez, ama mutlak adalet sahibi Allah mutlaka ceza verir" diye konuştu.

Bakan Koç, konuşmasının sonunda, "Başta gazeteciler, sonra kendi öz nefsim olarak herkese Allah'tan bir duam var. Allah herkesi hafıza kaybından, akıl tutulmasından muhafaza eylesin amin" diyerek dua etti.

Konuşmaların ardından fabrikanın temeli atıldı. Daha sonra Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin açılışını da yapan Bakan Koç, çeşitli köy yollarında inceleme yapmak üzere Çine İlçesi'ne hareket etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title