Haberler

Aydın: Adü'de 14. Akademik Yıl Başladı

- Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (Adü) 14. Akademik Yıl Düzenlenen Törenle Başladı. Törende Hem Açılış Hem de Görev Süresinin Dolmasına Bir Ay Kalması Nedeniyle Veda Konuşması Yapan Adü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gürel, 4 Yıllık İcraatlarını Anlatıp, Öğrenci, Öğretim Görevlileri ve Aydın Halkına Veda Etti. Aydın Vali Vekili Nurdoğan Kaya İse, Bölücü Güçlerin Üniversite Öğrencilerine Hedef Aldığını Belirterek, Herkesin Uyuşturucu ve Teröre Karşı Uyanık Olmasını İstedi.

- Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) 14. Akademik yıl düzenlenen törenle başladı. Törende hem açılış hem de görev süresinin dolmasına bir ay kalması nedeniyle veda konuşması yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gürel, 4 yıllık icraatlarını anlatıp, öğrenci, öğretim görevlileri ve Aydın halkına veda etti. Aydın Vali Vekili Nurdoğan Kaya ise, bölücü güçlerin üniversite öğrencilerine hedef aldığını belirterek, herkesin uyuşturucu ve teröre karşı uyanık olmasını istedi.

ADÜ Spor ve Kültür Salonu'nda düzenlenen açılış törenine Vali Vekili Nurdoğan Kaya, Belediye Başkan Vekili Halis Günday, Aydın Garnizon Komutanı ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canpolat, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Rektör Prof. Dr. Mustafa Gürel, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, protokol üyeleri, öğretim görevlileri ve çok az sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak 1992 yılında kurulan Adnan Menderes Üniversitesi'nin kuruluşundan bu güne kadar sağladığı gelişme ve üniversiteyi tanıtıcı sinevizyon gösterisi sunuldu. Daha sonra kürsüye gelen ADÜ Rektörü Mustafa Gürel, bir ay sonra görev süresinin sona erecek olması nedeniyle açılış ve veda konuşmasını birleştirince 28 sayfadan oluşan konuşma metnini yaklaşık bir saatte tamamladı. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Gürel üniversitenin hızla büyüyüp ilerlediğini belirterek 4 yıl önce 89 bin metrekare kapalı alanda eğitim-öğretim faaliyeti veren üniversitenin bugün 300 bin metre kare alanda 202 bölüm ve programla 18 bin öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verdiğini söyledi.

4 yılda 118 yeni bölüm açıldığını ifade eden Prof. Dr. Gürel "Eylül 2006 tarihi itibariyle üniversitemizde 99 profesör, 82 doçent, 232 yardımcı doçent, 117 öğretim görevlisi, 408 araştırma görevlisi, 92 okutman ve 21 uzman olmak üzere toplam 1051 akademik personel bulunmaktadır. İdari kadromuzda ise 789 kişi görev yapmaktadır. 22 ayrı yerde ve binada konumlanan okullarımızın idari ve akademik kadrodaki elemanları büyük bir özveri ile bugüne kadar çalışmış ve çalışmaya devam edeceklerdir. Üniversitemizin 14. Akedemik yılında 54 lisans, 103 önlisans ve 45 lisansüstü olmak üzere toplam 202 bölüm ve programda yaklaşık 18 bin öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verecektir" sözleriyle tüm öğrenci ve öğretim görevlilerine başarı dileklerinde bulundu.

Türkiye'nin dünyanın en genç nüfusuna sahip bir ülke olduğunu ve bölücü şer odaklarının ülke gençliğine ve özellikle üniversite öğrencilerine hedef aldığını belirten Aydın Vali Vekili Nurdoğan Kaya, öğrencilere uyuşturucu ve teröre karşı uyardı. Kaya açılışta yaptığı konuşmada "1992 yılında ülke gençliğini daha iyi eğitim vermek amacıyla aynı anda 27 üniversite kuruldu. Bunlardan birisi de ADÜ'dür. Türkiye nüfusumuzun yüzde 40'ı 25 yaşın altındaki gençlerden oluştuğunu göz önünde bulundurursak Türkiye genç ve dinamik bir ülkedir. Ancak gelişmişliğin ölçütü de eğitimdir. Bu görevi de üniversitelerimiz üstlenmiştir. Ancak bazı bölücü güçler üniversite gençliğimizi hedef almış ve onları parçalamak istemektedirler. Bizi birbirimize düşürüp parçalamak isteyenlere ve uyuşturucu şebekelerine karşı tüm öğrenci ve öğretim görevlilerimizin uyanık olmasını istiyorum. Kimse kötü düşünceli kişilere itibar etmesin. Bu türlerle karşılaşırsanız hemen güvenlik güçlerimize ve Aydın Valiliğine ihbar ediniz. Gençliğimizi parçalamak isteyen bu kötülere karşı her türlü mücadeleye hazırız" ifadelerine yer verdi. Daha sonra bugün doğum günü olan Prof. Dr. Harun Gürsoy tarafından "Doğumsal Gelişim Bozukluklarında Doğum Öncesi yaklaşımlar" konulu ilk ders verildi.

(İK-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title