Haberler

Avusturya'ya ilk gelen gurbetçiler "Vefa Buluşmasında" buluştu

Avusturya ile Türkiye arasında 1964 yılında imzalanan iş gücü anlaşması sonrasında çalışmak üzere Viyana'ya gelen ilk gurbetçi Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği himayesinde "Vefa buluşmasında" bir araya geldi.

Avusturya ile Türkiye arasında 1964 yılında imzalanan iş gücü anlaşması sonrasında çalışmak üzere Viyana'ya gelen ilk gurbetçi  Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği himayesinde  "Vefa buluşmasında" bir araya geldi.

Avusturya ile Türkiye arasında 1964 yılında imzalanan iş gücü anlaşması sonrasında çalışmak üzere Viyana'ya gelen ilk gurbetçi aileler Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği himayesinde  gerçekleştirilen "Vefa buluşmasında" buluştu. Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun tarafından başlatılan 'Vefa Buluşmaları' kapsamında Avusturya'nın başkenti Viyana'ya ilk gelenler arasında yer alan Haşmet Kormaz  ve Neziha Büyükbodur Büyükelçiliğin kabul salonunda ağırlandı. Büyükelçi Ceyhun, daha sonra Türkiye'nin en eski elçilik binalarından olan Viyana Büyükelçilik binasında eşi Azize Ceyhun ile birlikte konuklarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Ceyhun, Avusturya – Türkiye arasında yapılan iş gücü anlaşması sonrasında buraya çalışmak üzere Avusturya'ya gelen ilk kuşak temsilcileriyle vefa buluşmaları başlattıklarını söyledi.

"KOLAY OLMAYAN ŞARTLARDA GELDİLER"

İlk kuşak temsilcilerinin ilk yıllarda yaşadıkları zorluklara da değinen Büyükelçi Ceyhun şunları belirtti: "Geldikleri ülkenin dilini bilmeksizin, geldikleri ülkenin yaşam koşullarına yabancı olarak, ayak uydurmaya çalışarak gerçekten onlar için kolay olmayan şartlarda geldiler. Örneğin Avusturya'ya geldiler çalıştılar. Çocuklar, torunlar bu ülkede yerli oldular. Artık onlar bu ülkenin bir parçası ve Avusturya'nın kalkınmasına katkıda bulundular. Gurbetçilerimiz özünde her iki ülkeye büyük katkıları oldu."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avusturya Türkiye Viyana Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title