Haberler

Avusturya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Avusturya'nın başkenti Viyana'da kutlanılan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne aşırı sağcı hükümete tepki damgasını vurdu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da kutlanılan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne aşırı sağcı hükümete tepki damgasını vurdu.

Viyana Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılan çok sayıda kişi hükümeti oluşturan popülist Avusturya Halk Parti (ÖVP) ve aşırı sağcı Özgürlük Partisinin (FPÖ) politikalarına tepki gösterdi.

Hükümet karşıtı pankartların açıldığı kutlamada konuşan muhalefetteki Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) Genel Başkanı Pamela Rendi Wagner hükümetin düşük gelirlileri, işçi sınıfı ve yabancıları olumsuz yönde etkileyen yasaları hayata geçirdiğini söyledi.

Wagner, koalisyonun küçük ortağı aşırı sağcı partiden bazı siyasi isimlerin her geçen gün yeni bir ırkçı, yabancı karşıtı eylem ve söylemde bulunduklarını, Başbakan Sebastian Kurz'un bu gelişmeler karşısında yeterince etkili olamadığını ifade etti.

Aşırı sağcı lider Heinz Christian Strache'nin sosyal medya hesabından ırkçı ve antisemitist paylaşımlarda bulunduğunu anımsatan Wagner, "FPÖ tarafından yapılan her ırkçı paylaşımı münferit olaylar olarak tanımlıyorlar. Ancak bu münferit olaylara her gün bir yenisi ekleniyor. Başbakan Yardımcısı Strache, aşırı sağcıların söylemlerini kullanıyor ve onlara övgülerde bulunuyor." eleştirisinde bulundu.

Wagner, Avusturya'da demokratik değerlerin kaybedilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, aşırı sağcı liderin söylemleri ve paylaşımları nedeniyle istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig de sosyal demokratlar olarak ırkçılık, antisemitizm ve yabancı düşmanlığı konularında çok daha hassas bir tutum sergilediklerini belirterek, aşırı sağcı FPÖ ile hiçbir şekilde koalisyon kurmayacaklarını söyledi.

Ludwig, hükümetin ırkçı, aşırı sağcı söylemler karşısında etkisiz kaldığını, sağcı radikal grupların hükümeti yönlendirdiğini savundu.

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Hükümet Viyana Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title