Haberler

Atso 11. Yelken Yarışları Cumhuriyet Kupası

Antalya'da, 9 yelken ve 90 sporcunun katıldığı, "ATSO 11. Yelken Yarışları Cumhuriyet Kupası" yarışması gerçekleştirildi.

Antalya'da, 9 yelken ve 90 sporcunun katıldığı, "ATSO 11. Yelken Yarışları Cumhuriyet Kupası" yarışması gerçekleştirildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen Antalya Yelken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübü ile Setur Marina ev sahipliğinde yapılan yarışlar, "yelken, optimist ve laser" olmak üzere üç kategoride yapıldı.

Tören öncesinde konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kızılsavaş yarışmayı daha önce yapacaklarını ama hava muhalefeti nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yarışmaya katılan bütün yarışmacıları ve denizcileri kutlayan Kızılsavaş, yelken yarışının Antalya'ya Türkiye'ye yakışan bir etkinlik olduğunu bildirdi.

Ülkenin üç tarafının denizlerle çevrili olduğu halde denizden yeterli düzeyde yararlanılmadığını aktaran Kızılsavaş, "Denizlerle çevrili Türkiye, maalesef denize uzak kaldı. Antalya bugün tekne ve yat üretiminde markalaşma yolunda müthiş bir gelişme içerisindedir. Antalya'mız, yelken sporuyla adından söz ettirme potansiyeline sahiptir. Bu tür etkinlikle, deniz sevdalıları olarak el ele vererek, devletimizin de desteği ile yönümüzü denize dönmeliyiz." ifadesini kullandı.

Antalya Yelken Kulübü Genel Sekreteri Abdurrahim Şaşmaz ise Cumhuriyet Kupası yarışının 11'inci startını verdiklerini ve 9 teknenin mücadele ettiğini aktardı.

Teknelerin Kaleiçi, Fener Burnu'ndaki şamandıralara kadar ki mesafeyi kat ettiğini belirten Şaşmaz, "90 yelkenli sporcu yaklaşık 2,5-3 saatlik rotayı tamamladı. Sporcular yelken, optimist ve laser kategorilerinde yarıştı." diye konuştu.

Optimist Laser yarışlarında, Laser 4.7 Genel kategorisinde Melih Yılmaz Günay, Optimist Genel kategorisinde Adil Deniz Doğrular, Optimist Junior kategorisinde Adil Deniz Doğrular, Optimist Kızlarda Selin Sevgi Rende, Altyapı Optimist Kızlarda Mina Barkın, Altyapı Optimist Junior'da Ege Samancıoğlu ve Altyapı Optimist Genelde Can Günaltay derece elde etti.

Yat Yarışları A kategorisinde Fırat Yılmaz, B kategorisinde Ahmet US ve C kategorisinde Orhan Yeşilli birinci oldu.

90 sporcu, 9 teknenin katıldığı yarışlar sonunda dereceye girenlere ödülleri, Konyaaltı'ndaki Antalya Yelken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübü Tesisleri'nde organize edilen törenle verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title