Haberler

Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 79. Yılı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaloğlu, mesajında, 10 Kasım'ın bir yas günü değil, bir hatırlama, bilinç tazeleme günü olduğunu belirtti.

10 Kasım'ın "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır" diyen Gazi Mustafa Kemal'i hatırlama, fikirlerini ve eserlerini algılama ve anlama günü olduğunu aktaran Karaloğlu, Atatürk'ün fikirlerinin özetinin, bugün 94 yaşında olan Cumhuriyet olduğunu vurguladı.

Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Atatürk'ün önderliğinde ve aziz milletimizin mücadelesinin eseri olan Cumhuriyete hizmet etmek, büyüyen ve güçlenen Türkiye'yi daha iyi hedeflere taşımak için çalışıyoruz. Devlet-millet el ele, 100. yılda büyük Türkiye'nin mücadelesini veriyoruz. Darbelere, terör saldırılarına ve işgal girişimlerine karşı milletçe kenetlenerek yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. İşte bugün, 10 Kasım vesilesiyle hem Atatürk'ün aziz hatırasını, fikirlerini ve bağımsızlık aşkını bir kere daha hafızalarımızda canlandıracak hem de Cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaa kararlılığımızı yüreklerimizde tazeleyeceğiz."

Karaloğlu, ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve milli mücadelenin tüm kahramanlarını bir kere daha rahmetle ve şükranla andıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Münir Karaloğlu Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title