Haberler

Associated Press: Türkiye ile Suudi Arabistan Esad'a Karşı Anlaştı

Güncelleme:

AP haber ajansında yer alan habere göre Türkiye ile Suudi Arabistan, Esad rejimiyle mücadele eden muhaliflere yardım konusunda anlaşmaya vardı.

Associated Press haber ajansı, Türk yetkililere dayandırarak servis ettiği haberde, Türkiye ile Suudi Arabistan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimiyle mücadele eden muhaliflere yardım konusunda anlaşmaya vardığını iddia etti.

"ABD İÇİN ENDİŞE VERİCİ"

Haberde, muhaliflere lojistik ve finansal destek içeren anlaşmanın, Suriye'deki radikal İslamcı grupları güçlendireceğinden kaygılanan ABD için endişe verici bir durum olduğu ifade edildi.

Türk yetkililerin, "Türkiye ile Suudi Arabistan'ın, ortak düşmanları Esad'la nasıl mücadele edileceği konusunda araları açıktı. Fakat ABD'nin kararsızlık olarak gördükleri politikası karşısında yaşanan ortak hayal kırıklığı, iki ülkeyi Suriye'nin kuzeyindeki son kazanımları sağlayan stratejik ortaklığa götürdü" dediği öne sürüldü.

ABD, ÜRDÜN'DE EĞİTİME BAŞLADI

Öte yandan ABD ordusunun "ılımlı" olarak sınıflandırılan Suriyeli muhalifleri Ürdün'de IŞİD'e karşı eğitmeye başladığı açıklandı.

AFP'ye konuşan bir ABD'li yetkili, temel askeri becerileri içeren eğitimin Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'daki Suriyeli muhaliflere de verileceğini söyledi.

Ürdün hükümeti söz konusu eğitimin birkaç gün önce başladığını doğruladı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Associated Press Suudi Arabistan Beşşar Esed Türkiye Dünya Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500

Yorumlar (21)

akpartilidavarmobilWeb@haberler.com:

Esad adam gibi adam.amerikan emperyalizmine boyun eğmedi ve arap baharina ülkesini teslim etmedi.amerikaya karsı adam gibi duran iran ve suriyedir sadece.bizde dahil diger musluman ulkelerin hepsi amerikadan korkuyor.amerika bop u gerceklestirmek icin ortadoguyu perisan etti.bopu hayata gecirmek icin onundeki engelleri tek tek arap bahariyla ortadan kaldirdi ama suriye ve iranda yemedi.bizim uzunoglanı kukla gibi kullaniyor

13
4
yanıtYanıtla
alimobilWeb@haberler.com:

Esadın askerleriyiz.suriyeye girildiği anda türkiye de nasibini alacaktır.

4
6
yanıtYanıtla
cenk:

erdogain secim kaybetme korkusu ancak savas cikarirsa hükümetinin yasamasinin devami icindir ne alcakbir hain cikari icin Türkiyeyi ve milletini gözden cikaracak kadar hain alcak insaallah yeni bir kenan evren cikarda ordudan haddini bildirir. bu düzenbaza

5
5
yanıtYanıtla
ass:

Bunlar vuracak israil gelip oturacak

8
1
yanıtYanıtla
BulutmobilWeb@haberler.com:

Esadla ne sorunumuz vardı savaşı Destekleyenler mal misiniz bütün bunlar kimin işine geliyor bir düşünün.

7
1
yanıtYanıtla
ofkelimobilWeb@haberler.com:

Tayip binmis bir alamete gidiyoruz kiyamete sonumuz Hayr olsun insaallah

7
0
yanıtYanıtla
YEŞİLmobilWeb@haberler.com:

UYAN TÜRKİYEM..ÖNCE VATAN,BAYRAK,EZAN...BU CHP VE HDP ASKERİMİZİ,POLİSİMİZİ,SAVCİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMİYOR..BUNLAR GEZİZEKALİLAR..UYANİK OL TÜRKOĞLU TÜRK,HAİNLER İCİMİZDE..OYLAR İNŞALLAH SAG PARTİ OLAN MHP YADA AKP YE...

3
4
yanıtYanıtla
...:

bir gün gelir başkaları da senin için birileri ile anlaşır etme bulma dünyası. . .

4
1
yanıtYanıtla
RECEBIXX:

abd, israil ve batı için bundan daha güzel bir tiyatro olabilir mi?adamlar keyifle izliyor müslüman ların ahmaklıklarını. . .

4
1
yanıtYanıtla
soranmobilWeb@haberler.com:

BOPun esbaskanindan beklenen bir davranismenderes koreye asker gonderdi buda suriyenin anasini aglattibu ahlar cikarEfendiler

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title