Haberler

Antalya Teknokent 'solunum cihazı çoklayıcısı' üretti

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi solunum cihazı çoklayıcısı üretti.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi solunum cihazı çoklayıcısı üretti.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi önemli Ar-Ge çalışmalarına imza atarken korona virüs hastalığı ile mücadelede hekimleri ve sağlık çalışanlarını yalnız bırakmadı. Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz, Antalya Teknokent Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi ile Prototip Atölyesi'nde, korona virüs nedeniyle yaşanan zor süreçte hekim ve sağlık çalışanları için Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve ilgili birimler ile birlikte hareket ederek ellerini taşın altına koyduklarını belirtti. Korona virüs hastalarının sağlık çalışanları ile yüz yüze geldiklerinde hapşırma, kan gibi mikrobileşenleri engellemek amacıyla bariyer ürettiklerini belirten Yavuz, ventilasyon cihazlarının çoklayıcılarına ihtiyaç olması halinde hem çoklayıcı üretimi hem de ventilasyon cihazı ara ekipmanlarını üretebilir durumda olduklarını belirtti.

"İki hastaya birlikte cevap verebilecek"

Yavuz, İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, solunum cihazının hastanelerde yeterli miktarda mevcut olduğunu fakat prototip olması amacıyla üretim yaptıklarını, çoklayıcı üretildiği zaman bir adet olan solunum cihazının anında iki hastaya birlikte cevap verebilecek duruma geleceğini belirtti.

Antalya Teknokent mühendisleri ve gönüllü mühendis ekipleri ile çalıştıklarını söyleyen Yavuz, 3D yazıcılar ve çeşitli cihazlarla Ventilasyon Cihazı Çoklayıcıları ve Aparatlarını, çeşitli tıbbi maskeleri, farklı tıbbi maskelerin adaptörlerini, Laringoskop gibi solunum medikal malzemelerini ve ergonomik tasarımlı tıbbi siperlikli maske üretimini yaptıklarını söyledi. Yavuz, ürettikleri ürünleri, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Elmalı Devlet Hastanesi ve diğer ilçe hastanelerine gönderdiklerini belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi ODTÜ Teknokent Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title