Haberler

Antalya'da dip temizliğinde denizden klozet, süpürge, pantolon gibi atıklar çıktı

Güncelleme:

Antalya'da İklim Değişikliği Çalıştayı kapsamında deniz dibi temizliği yapıldı.

Antalya'da İklim Değişikliği Çalıştayı kapsamında deniz dibi temizliği yapıldı.

Kaleiçi Yat Limanı'ndaki etkinlikte, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sualtı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği Başkanı Ateş Evirgen ile Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik ve Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarmadan (DEGAK) profesyonel 50 dalgıç yer aldı.

Denize dalarak temizlik yapan Uysal, denizlerdeki kirliliğe dikkati çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Dünya genelinde su kirliliğinin her geçen gün daha da arttığını belirten Uysal, bu sorunun canlı türlerini de tehdit ettiğini vurguladı.

Farkındalığın artırılarak eyleme dönüşmesi gerektiğini bildiren Uysal, "Temizlik etkinliğimizde gördüğümüz kadarıyla deniz dibinde çok sayıda ve büyük parçalı atıklar var. Denizleri, doğayı kirletmememiz gerektiğini artık herkes biliyor. Tedbirlerimizi almazsak çok kısa sürede yaşamı tehdit edeceği açık olan bir doğa sorunu yaşanıyor." diye konuştu.

Evirgen ise uzun yıllardır yürüttüğü su altı fotoğrafçılığını bir süredir deniz kirliliği üzerine yoğunlaştırdığını anlattı.

Su altının da üstü kadar kirli olduğunu söyleyen Evirgen, "Su altının güzellikleri tarif edilemez ancak şimdi objektiflerimizi tersine çevirmeye başladık. İstemediğiniz şeyleri görüyoruz. Onları fotoğraflayarak toplumun bilinçlenmesini sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Yaklaşık 2 saat süren temizlikte deniz dibinden süpürge, klozet, trafik dubası, pantolon, ayakkabı, plastik ve cam şişeler, balık sepeti ve çok sayıda lastik çıkarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Müdürlüğü Ümit Uysal Muratpaşa Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title