Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Hasan Subaşı'ndaki çalışmalardan genel, proje fotoğrafları.

Foto: Hasan Subaşı'ndaki çalışmalardan genel, proje fotoğrafları.

===

Minik yürekler yaşlılara huzur verdi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde eğitim alan çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'ndeki yaşlılarla buluştu. Ziyarette minikler, huzurevi sakinlerinin ellerini öperek gönüllerini aldı. Duygulu anların yaşandığı ziyarette minikler, huzurevi sakinlerine yakın ilgi gösterip çikolata ikram etti. Öğretmenleri eşliğinde öğrendikleri şarkıları söyleyen çocukların konseri renkli görüntülere sahne oldu. Yaşlılar, bazı şarkılara alkışlarla eşlik etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti belirten huzurevi sakinleri, ziyareti düzenleyen Büyükşehir yetkililerine teşekkür etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Shakespeare'nin ünlü eseri 'Othello', 9 Ocak'tan itibaren sahneleniyor

ADT'den yeni yıla yeni oyun

ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), yeni yıla yeni oyunla merhaba diyecek. 'Pişti' ve 'Ruhlar Gelirse' adlı iki farklı oyunla kadın üzerindeki ataerkil yapının trajikomik halini sahneye yansıtan ADT, William Shakespeare'nin ünlü eseri 'Othello'yu 9 Ocak'ta tiyatro seyirciyle buluşturacak. Provaları devam eden oyunun yönetmenliğini, Malcolm Keith Kay üstleniyor.

Venedikli zeki bir asker olan Othello'nun, emir eri olan Iago adındaki hırslı ve mevki düşkünü asker tarafından kandırılmasıyla karısı Desdemona'yı boğarak öldürmesi ve ardından Iago'nun tüm sinsi planlarının ortaya çıkmasını konu alan oyunda; Selim Bayraktar, Sertel Uğur, Ali Meriç, Orkun Yılmaz, Meltem Gülenç, Kader Gözpınar rol alıyor. Oyun 9 Ocak'tan itibaren Haşim İşcan Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde sahnelenecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyun provasından foto

===

Kuralsızlara ceza yağdı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde polis ve jandarma ekiplerinin son 5 ayda yaptığı trafik denetimlerinde toplam 373 kişiye yaklaşık 250 bin TL idari ceza kesildi. Vatandaşların özellikle karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, ilçede meydana gelen trafik kazalarını önlemek ve ilçede güvenliği sağlamak amacıyla denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi. Kurallara uymayanlara karşı polis ve jandarma ekiplerinin gerekli uyarıyı yaptığı, idari ceza uyguladığı kaydedildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçe Jandarma Komutanlığı ve Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri tarafından kurallara uymayanlara karşı yürütülen çalışmalarda alkol, ehliyetsiz veya eksik belgeyle araç kullanmak gibi başlıca konularda denetim yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler 249, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri 55, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri ise 69 olmak üzere toplam 373 kişiye yaklaşık 250 bin TL idari para cezası uygulandı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ceza yazan polis

===

Isparta'da uyuşturucu operasyonu

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Isparta kent merkezinde uyuşturucu madde satıldığı ihbarı alan narkotik polisi çalışma başlattı. Bir süre devam eden takibin ardından operasyon düzenleyen ekipler, M.T, M.A ve S.G.'yi gözaltına aldı. Yapılan üst aramalarında 500 gram esrar maddesi ele geçirildi. Şüpheliler, uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle emniyete götürüldü.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Fotosuz

===

Manavgat'ta kariyer günleri

MANAVGAT Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından başlatılan Kariyer Günleri'nin konuğu fotoğraf sanatçısı Nafiz Kalyoncu oldu. Kalyoncu, fotoğraf ve grafik bölümü öğrencilerine fotoğraf sanatının incelikleri ve teknikleri hakkında bilgi verdi. Söyleşinin ardından açıklama yapan okul müdürü Emine Çataltaş, Kariyer günlerine şu ana kadar Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Meslek Yüksekoklu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, MMYO Aşçılık Programı öğretim görevlisi Emrah Köksal Sezgin'in konuk olduğunu hatırlattı.

Katılımcıların meslekleri ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştığını kaydeden Çataltaş, "Son olarak moda fotoğrafçısı Nafiz Kalyoncu grafik ve fotoğraf alanı hakkında öğrencilerimizle deneyimlerini paylaştı. Öğrencilerimiz farklı meslek dalları hakkında bu alanda deneyim sahibi olan kişilerden bilgi alıyor. Bu sunumlar öğrencilerin sağlık meslek seçimi konusunda çok yararlı oluyor. Mesleklerin artılarını, eksilerini öğreniyorlar" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Seminerden

===

Şoförlere trafik eğitimi

MANAVGAT İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından servis, taksi ve minibüs şoförlerine yönelik trafik seminerleri düzenlendi. Seminerlerde, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi'nde görevli Jandarma Kıdemli Başçavuş Ali Demir ve Uzman Jandarma Çavuşu Fuat Alp Arslan tarafından katılımcılara trafik kuralları hakkında bilgi verildi.

İlk olarak Side Garajı'ndaki taksi şoförlerine verilen eğitim seminerinde, hız sınırları, şerit izleme, indirme bindirme ve dönül kuralları, takip mesafesi ve durma, geçme geçilme duraklama park etme kuralları sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Seminerde trafikte yapılması yasak olan davranışlar hakkında da bilgi verilirken, şoförlerin sorularına da yanıt verildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Seminerden - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Hasan Subaşı Manavgat Isparta Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title