Haberler

Antalya: Antalya'da Hava-iş Sendikası Üyelerinden Protesto Eylemi

5 kabin memuru ve 1 pilotun sendikal faaliyetleri nedeniyle işten çıkarıldığını ileri süren Hava-İş Sendikası üyeleri, Sun Express önüne siyah çelenk bırakarak, şirketi protesto etti.

5 kabin memuru ve 1 pilotun sendikal faaliyetleri nedeniyle işten çıkarıldığını ileri süren Hava-İş Sendikası üyeleri, Sun Express önüne siyah çelenk bırakarak, şirketi protesto etti.

Sun Express binası önünde toplanan sendika üyeleri ve işten çıkarıldığı iddia edilen 6 kişi, ilk olarak alkışlar eşliğinde şirket binası önüne siyah çelenk bıraktı. Üzerlerinde "Sendikalı olmak anayasal haktır", "Sendikalı oldum işten atıldım", "Anayasal hakka saygı", "Sun Express yöneticileri anayasal hakkımıza saygılı olun" yazılı yelekler giyen sendika üyeleri adına açıklama yapan Türk-İş Sendikası Antalya Bölge Temsilcisi Mehmet Ustali, Türkiye'de bütün işçilerin hak arama mücadelesine başladıklarında bugünkü gibi baskılarla karışlaştıklarını söyledi. Bütün işverenlere seslenen Ustali, "Emek ve sermaye var olduğu sürece mücadele devam edecektir. Hak alma kavgası sürecektir. Bizim burada örgütlenmemiz, en demokratik olan çalışma koşullarımızı, ücretlerimizi, sosyal haklarımızı onurumuzla çalışmayı bir belgeyle belgelemenin mücadelesidir. Ama ne yazık ki işverenler, sendikaları düşman kampının örgütleri gibi, kendilerini ise bu ülkenin gerçek sahipleri gibi görmeye devam ediyorlar" diye konuştu.

Hava-İş Örgütlenme Sekreteri Kaya Saygın ise, Sun Express'in yüzde 50 Türk Hava Yolları (THY) ve yüzde 50 Luftahsa ortaklığıyla kurulduğunu ve o dönemde 2 uçağı olduğunu söyledi. Şirketin bugün 14 uçağa sahip olduğunu belirten Saygın, "Her gün yeni elamanlar alınırken, eleman ihtiyacı olduğu bir dönümde arkadaşlarımız işten çıkarıldı. Ancak geride 250 arkadaşımız var. Sendikalılaşma faaliyetimiz daha bitmedi. Bu bir dönüm noktası. Bütün çalışanlarımızla bu işe sahip çıktığımızı, tüm Türkiye'de sivil havacılık iş kolunda sendikalaşmasının bir anayasal hak olduğunu ve anayasal hakkı bütün çalışanların kullanacağını bildiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları atan sendika üyeleri, olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title