Haberler

Antakya'da Nevruz Kutlamaları

Nevruz Bayramı, Antakya'da Belediye Parkı'nda Düzenlenen Etkinlikle Kutlandı.

Nevruz Bayramı, Antakya'da Belediye Parkı'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Antakya Belediye Parkı'nda düzenlenen Nevruz kutlamasına; Hatay Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Kakil, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nizamettin Duran ile çok sayıda davetli, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Etkinlik, Mustafa Kemal Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi'nin sunduğu gösteriyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nizamettin Duran, "Hep birlikte çok anlamlı bir günü yaşıyoruz. Coşkulu bir şekilde Nevruz Bayramı'nı kutluyoruz. Bayramlarda insanların birbirlerini kucaklaması gerekirken bazen olumsuz durumlar yaşanabiliyor. Oysa bayramların özünde sevgi vardır. Ancak yabancı bir elin dışarıdan yaptığı bir müdahale sonucu istenmeyen bazı olumsuzluklar ortaya çıkabiliyor. Bizler hiçbir olumsuzluğa düşmeden bayramların ruhuna yakışır bir şekilde el ele vererek, Nevruz Bayramı'nı kutlayalım" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, "Nevruz Bayramı" konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiir dalında Bilge Şahin, resim dalında Hazal Keklik ve kompozisyon dalında Çiğdem Ortoğlu birincilik ödülünü kazanırken, biricilik ödülleri Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin tarafından verildi.

Yakılan Nevruz ateşinin üzerinden ilk olarak Vali Yardımcısı Bedrettin atladı. Daha sonra öğrencilere, değişik renklere boyanmış Nevruz yumurtası dağıtıldı.

(OK-MT-Y)

21.03.2007 17:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title