Haberler

Ankara Valisi Yüksel, Ankaralı Sanayici ve İşadamlarını Kabul Etti

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) Başkanı Şahin Altuntaş ve beraberindeki heyeti, makamında kabul etti.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) Başkanı Şahin Altuntaş ve beraberindeki heyeti, makamında kabul etti.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette, ASAD Başkanı Altuntaş "Her üyeye en az bir ihracat hedefi doğrultusunda yurt dışı fuar gezileri, ihracat eğitim ve seminerleri, dil eğitimleri verdiklerini" dile getirerek, şunları bildirdi:

"Sivil Toplum Kuruluşları (STK) olarak görevimizin bilincindeyiz. Sanayici ve işadamlarını örgütleyip devlet ve millet arasında köprü olmaya ve üyelerimizin istek ve şikayetlerini karşılamaya çalışıyoruz.

Ankara'yı Marka Kent haline getirmek için üye işadamlarımızla birlikte çalışıyoruz. Üyelerimizi sektörlerine göre gruplandırıp komisyonlara böldük. Bu komisyonlar kendi aralarında plan ve projelerini oluşturup bu doğrultuda hareket ediyorlar. Tecrübe ve bilgi paylaşımımız üyelerimiz arasında devam etmektedir."

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, sanayici ve işadamlarının çalışmalarını yakından takip ettiğini ve STK'ların başarılı çalışmalarını takdir ettiğini ifade etti.

Türkiye olarak en başarılı sanayi hamlelerinden birisinin Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) olduğunu belirten Vali Yüksel, "Ankaramızın potansiyeli yeterli fakat dağınık çalışma gücümüzü engellemektedir. Sektörel başarılarımızı ve işbirliğimizi ön plana çıkarmalıyız. Ankara'da savunma sanayi kümelenmesinde ortak akılda buluşarak ve takım çalışması yaparak mahalli projeler doğrultusunda çalışmalıyız. STK'lar şimdi bilişim yapılanmasına önem vermelidirler ve elbette Ankara'da bir bilişim vadisi kurulmalıdır. Çünkü biliyoruz ki gelecek bilişim üzerinden şekillenecektir" görüşünü dile getirdi.

Vali Yüksel, Ankara'da ortak akılda buluşarak ve elbette takım çalışması yapılmasının Ankara'ya yeni ufuklar kazandıracağını belirterek, başkentin her cadde ve sokağında medeniyet rüzgarları estiğini ve Ankara'nın bir dünya şehri olduğunu vurguladı.

Görüşmede ASAD üyesi Abdurrahman Gümrükçü de, Vali Yüksel'e sıkıntılarını anlatarak patlamalara kadar Ostim'de gaz dolum işi yaptıklarını, fakat patlamalardan sonra Ostim'de tüm gaz dolum işi yapanların ruhsatlarının OSTİM Yönetimi tarafından iptal edildiğini kaydetti.

Ostim dışında da nerede olacaklarıyla alakalı bir çalışmanın belediyelerce de yapılmadığını, Ostim-deki tüm gaz dolum işi yapanların boşlukta kalarak mağdur olduklarını ifade etti.

Vali Yüksel, konuyu inceleyeceğini ve bu talebi ilgililere ileterek takip edeceğini bildirdi.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Ankara Valiliği Alaaddin Yüksel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title