Haberler

Ankara: Sağlık Bakanlığı'ndan 'İmmün Globülin' İlacı Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, İmmün Globülin İlacının Sınırlı Sayıda Donörlerin Kanından Elde Edilen ve Üretimi Hemen Artırılamayan Ürünler Olduğunu ve Türkiye'de Henüz Üretilemeyen Bu Ürünlere de Bakanlığın İthal İzni Verdiğini Bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, immün globülin ilacının sınırlı sayıda donörlerin kanından elde edilen ve üretimi hemen artırılamayan ürünler olduğunu ve Türkiye'de henüz üretilemeyen bu ürünlere de bakanlığın ithal izni verdiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) bulaşma gerekçesiyle ilacın Çin'deki üretimini durduğunu bunun sonucunda da dünyadaki arz-talep dengesinin bozulduğu ve fiyatların da arttığı belirtildi. Söz konusu ilacın ithal edilmesinin önündeki düşük fiyat engelinin ortadan kaldırıldığı, aynı eşdeğerlik ürünlerin geri ödeme komisyonunu toparlayarak eşdeğerlikten çıkarıldığı ve Türk Eczacılar Birliğine de ithalat izni verildiği kaydedildi.

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün bu ürünlerin ithalatçıdan hangi depolara ne kadar dağıltıldığının takip edildiği belirtilen açıklamada, "Sağlık müdürleri ile hastalara teminde yetkili ve sorumlu olan tüm eczacı odalarına bilgi verilmektedir. Karaborsa konusuna hassasiyetle eğilen bakanlığımız, kendisine gelen ihbarları değerlendirip sorumlular hakkında yetkili mercilere ihbarda bulunmaktadır. Söz konusu ilacın ithali ve temin edilmesi ile ilgili yapılması gereken bütün işlemler, bakanlığımız tarafından titizlikle yerine getirilmektedir. Hastalarımızın takibini sürdürmekte olan bütün birimlerin, İl Sağlık Müdürlüklerimiz ve İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğümüz'le iletişim sağlamaları, acil durumlarda immün globünlerin teminini kolaylaştıracaktır" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title