Haberler

Ankara: Maliye Bakanlığı'ndan Zeytinburnu Liman İhalesi Açıklaması

Maliye Bakanlığı, Zeytinburnu Liman İhalesi ile İlgili Olarak, İhale Şartnamesinde Yer Alan Kamu Kurumlarından Tüm İzinlerin 1 Yıl İçinde Alınacağı, Alınmadığı Takdirde Firmanın İşi Kaybedeceği Yönündeki Hüküm Nedeniyle İhaleye Yalnızca 2 Firmanın Katıldığı İddialarının Doğru Olmadığını, Yatırımcı Tarafından da Talep Edilmesi Durumunda Verilen Ön İzin Süresinin Bedeli Karşılığında Uzatılabildiğ...

Maliye Bakanlığı, Zeytinburnu Liman İhalesi ile ilgili olarak, ihale şartnamesinde yer alan kamu kurumlarından tüm izinlerin 1 yıl içinde alınacağı, alınmadığı takdirde firmanın işi kaybedeceği yönündeki hüküm nedeniyle ihaleye yalnızca 2 firmanın katıldığı iddialarının doğru olmadığını, yatırımcı tarafından da talep edilmesi durumunda verilen ön izin süresinin bedeli karşılığında uzatılabildiğini açıkladı.

Maliye Bakanlığı, son günlerde bazı basın ve yayın organlarında Zeytinburnu Liman İhalesi ile ilgili yapılan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu haberlerde Zeytinburnu Liman İhalesi'ne sadece iki firma tarafından iştirak edildiği ve buna gerekçe olarak da ihale şartnamesinde yer alan kamu kurumlarından tüm izinlerin 1 yıl içinde alınacağı, alınmadığı takdirde firmanın işi kaybedeceği yönündeki hükmün olduğunun belirtildiği hatırlatıldı. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 74'üncü maddesi uyarınca çıkartılan, Devlete Ait Taşınmaz Mal Satış, Trampa, Kiraya Verme, Mülkiyetin Gayri Ayni Hak Tesis, Ecrimisil ve Tahliye Yönetmeliğinin 75. maddesinin (D) bendinin 1. paragrafında, Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlar üzerinde irtifak hakkı tesis edilmeden veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerler üzerinde kullanım izni verilmeden önce; tescil, ifraz, tevhit, terk ve benzeri işlemlerin yapılması veya imar planının yaptırılması, değiştirilmesi ya da uygulama projelerinin hazırlanması ve onaylatılması gibi işlemlerin yerine getirilmesi için, bedeli karşılığında bir yıla kadar ön izin verilebileceği, gerekli hallerde bu sürenin bedeli karşılığında uzatılabileceği hüküm altına alındığı kaydedildi. Maliye Bakanlığı'nın 306 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği ile değişik 301 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliğinin "Kıyı Kenar Çizgisinin Kara Yönünde Bulunan Hazinenin Özel Mülkiyetindeki Taşınmazlar ile Kıyı Kenar Çizgisinin Deniz Yönünde (Kıyıda) Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerler ile Deniz, Göl ve Akarsularda Doldurma veya Kurutma Yoluyla Elde Edilen/Edilecek Alanlar Hakkında Verilecek Ön İzin, Kullanma İzni ve İrtifak Hakkı Tesisi İşlemleri" başlıklı 2. bölümünün 1. maddesinin (A) bendinde de aynı hükmün yer aldığı belirtildi.

Dolayısıyla Maliye Bakanlığı tarafından kıyı yapılarına ilişkin yapılan bütün işlemlerde adı geçen yönetmelik hükmü gereği, bir yıl süreli ön izin ihalesi yapıldığı ve yapılan ihaleler sonrası adlarına ön izin verilen yatırımcılar tarafından ön izin süresi içerisinde ön izin koşullarının yerine getirilememesi halinde ve yatırımcı tarafından da talep edilmesi durumunda verilen ön izin süresinin bedeli karşılığında uzatılabildiği ifade edildi. İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme yöresinde bulunan ve 754, 755, 756, 757, 774 adaların önüne isabet eden 144 bin 264 metrekarelik mevcut denizden dolgu alanı, deniz içerisinde boru kazık sistemiyle oluşturulacak 325 bin 736 metrekarelik dolgu alanı ve bu alan içerisinde kalacak 1 milyon metrekare yüzölçümlü deniz alanı olmak üzere toplam 1 milyon 470 bin metrekare yüzölçümlü devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alan üzerinde, ilgili mevzuatlarda belirtilen hükümlere uygun olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı (DLH) ile Denizcilik Müsteşarlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından ve diğer ilgili Kurumlardan gerekli izinlerin alınması, imar planlarının ve uygulama projelerinin yapılarak/yaptırılarak onaylatılmasına imkan vermek üzere ön izin ihalesi yapılması ve bu ihaleye gerçek ve tüzel kişilerin katılımının sağlanması amacıyla 2886 sayılı Kanunun 17. maddesi uyarınca gerçek ve tüzel kişilere duyurulmak suretiyle ilan edilmesinin, Bakanlık tarafından uygun görüldüğü ve yapılan geçici ön izin ihalesine iki isteklinin katıldığı kaydedildi.

Rönesans Alışveriş Merkezleri Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş.-Koçhan Danışmanlık İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu tarafından teklif edilen bedelin uygun görülerek ihalenin onaylandığının ifade edildiği açıklamada, "Bakanlığımızca yapılan tüm ihalelerin etkin, tam ve mevzuata uygun yapmak, tüm kamuoyu ve kamu sektörü nezdinde gerekli güven ortamını yaratmak Bakanlığımız amaç ve görevlerindendir" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title