Haberler

Ankara: Lpg Firmaları Eğitime İlgi Göstermedi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) Bağlı Makina Mühendisleri Odası (Mmo) Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Ekber Çakar, Lpg Piyasasındaki Firmaların Bu Piyasada Görev Yapan Personelin Eğitimleri Konusunda Yeterli Duyarlılığı Göstermediklerini Belirterek, Eğitim Taleplerini Karşılama Yönünde Mmo'nun Alt Yapı, Donanım ve Eğitmen Açısından Yeterli ve Hazır Olduğunu Bildirdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Ekber Çakar, LPG piyasasındaki firmaların bu piyasada görev yapan personelin eğitimleri konusunda yeterli duyarlılığı göstermediklerini belirterek, eğitim taleplerini karşılama yönünde MMO'nun alt yapı, donanım ve eğitmen açısından yeterli ve hazır olduğunu bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Çakar, LPG piyasasında görev yapan personelin eğitimleri konusunun TMMOB ve MMO ile doğrudan bağı bulunduğunu vurgulayarak, Türkiye 'de kullanımı hızla yaygınlaşan sıvılaştırılmış petrol gazlarının tüketiciye ekonomik, kaliteli ve güvenli ulaşması ve sektördeki faaliyetlerin bu kapsamda düzenlenmesi, yönlendirilmesi, gözetimi ve denetimi amacıyla, 5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu'nun 2 Mart 2005 tarihinde yayımlandığını hatırlattı. Çakar, Kanun'un 15. maddesi ile LPG piyasasında görev yapan sorumlu müdür, tanker şoförü, dolum personeli, tüp dolum personeli, tüp dağıtım araçlarının şoförleri ve tüp dağıtım personeli, tanker dolum personeli, test ve muayene elemanları ve otogaz LPG dolum personeli, pompacılar ile tesisat, projelendirme ve imalatında görev alan diğer personelin, TMMOB'ye bağlı ilgili Meslek Odası tarafından eğitilmesinin zorunlu hale getirildiğini belirtti. Yine 15. madde ile eğitime ilişkin esas ve usullerin yer alacağı yönetmeliğin TMMOB ile EPDK tarafından müştereken hazırlanacağının hükme bağlandığını ifade eden Çakar, TMMOB ile EPDK tarafından yapılan hazırlıklar sonucunda, EPDK'nın, 'Sıvılaştırılmış petrol gazları piyasasında görev alacak personele, hizmete yönelik olarak verilecek eğitimlerle piyasadaki teknolojik gelişmelerin takibi, hizmet kalitesinin arttırılması, mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışların kazandırılması, çevreye verilebilecek zararın ve ekonomik kayıpların önlenmesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması' hedefiyle, 25 Mart 2006 tarihinde Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim Yönetmeliği'ni yayımladığını kaydetti. Çakar, yönetmelik ile LPG piyasasında görev yapacak olan sorumlu müdürler ve diğer personelin eğitimi ve belgelendirilmesi zorunlu hale getirildiğini, eğitim konularının belirlendiğini ve eğitimlere ilişkin uygulamalar konusunda TMMOB ve TMMOB'a bağlı ilgili Meslek Odasına görev verildiğini belirtti.

Çakar, TMMOB'a bağlı ilgili meslek odası olarak, ilgili mevzuat hükümlerince taraflarına verilen yetki ve sorumluluk kapsamındaki bu eğitimleri; 70 bine yakın üyelerin bilgi ve deney birikimini, 18 şube ve 110'a yakın il ilçe temsilciliği ve mesleki denetim bürolarıyla LPG sektöründe bulunan kurum ve kuruluşlarla da paylaşarak, kamu yararı doğrultusunda, sıvılaştırılmış petrol gazlarının kullanıcılara ekonomik, kaliteli ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedefiyle hazırlıklarını tamamladığını belirterek, "Bu yasal düzenlemelerin akabinde Odamıza müracaat eden firma/kuruluş ve kişilerin eğitim başvuruları derhal değerlendirmeye alınarak gerekli eğitimler yapılmıştır. Ancak üzülerek belirtmek gerekir ki, söz konusu eğitimler LPG piyasasındaki yüz binlerce personeli kapsaması gerekirken, konuyla ilgili bütün duyurularımıza rağmen, ilgili firma/kuruluş ve kişiler, bu piyasadaki personelin eğitimleri konusunda gereken duyarlılığı göstermemişlerdir. Eğitim taleplerini karşılama yönünde Odamızın alt yapı, donanım ve eğitmen açısından yeterli ve hazır olduğunu kamuoyuna önemle duyururuz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title