Haberler

Ankara: Hukukçular, Türkiye'deki Terör Olaylarını Değerlendirdi

Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Av. Erdem Akyüz, teröre terörle karşılık veren İsrail'in eylemlerini "kendini savunma hakkı" olarak niteleyen Batılı ülkelerin, Türkiye'ye kendini savunma hakkının çok görüldüğünü söyledi.

Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Av. Erdem Akyüz, teröre terörle karşılık veren İsrail'in eylemlerini "kendini savunma hakkı" olarak niteleyen Batılı ülkelerin, Türkiye'ye kendini savunma hakkının çok görüldüğünü söyledi.

Akyüz, terörün yok edilmesi için sınır ötesi operasyon değil sınır içi operasyonun gerekli olduğunu savundu. Erdem Akyüz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2 İsrail askerinin kaçırılması karşısında, bu eylemin kaynaklandığı ülkelere karşı İsrail'in takındığı tavrın her gün birkaç şehit veren Türkiye'de bir takım beklentilerin doğmasına neden olduğunu vurguladı. Türk halkının, teröristlerin barındığı ve yerleştiği ülkelere aynı karşılığın verilmesini istediğini ifade eden Akyüz, bu isteğin haklı ve yerinde olduğu gibi daha önce de sınır ötesi operasyonların yapıldığının bilindiğini hatırlattı.

Türkiye'nin gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonların başarılı olamamasının nedeninin, İsrail'in büyük devletler tarafından desteklenmesinden öte, Türkiye ile İsrail arasındaki bir kaç farkta yattığını ileri süren Akyüz, şunları kaydetti:

"İsrail'de hiç kimse, kendisine yöneltilen terörist eylemleri desteklemediği gibi yasaları da böyle bir düşüncenin iletilmesine izin vermemektedir. Oysa Türkiye'de, her gün binlerce kişi terörist eylemleri açıktan desteklemekte ve teröristlere yardımcı olmaktadır. Yasalar da buna izin vermektedir. Bir şehit babası duyduğu büyük üzüntünün etkisi ile amacını aşarak siyasilere hakaret ettiği için mahkum edilmekte, ancak terörist ölülerini büyük törenlerle kaldıran, özel mezarlıklara gömen, teröristlerle el sıkışıp tebrik eden, Türk Milletine ve devletine hakaret eden partiler, belediye başkanları, il başkanları, sözümona aydınlar serbestçe dolaşmaktadırlar. Düşünce özgürlüğü adına çıkarılan yasalar sövmeyi serbest bırakmakta, ülkeyi korumayı yasaklamaktadır. Kısaca; köpekleri serbest bırakmakta, taşları bağlamaktadır. Teröre, terörle karşılık veren İsrail'in eylemlerini 'kendini savunma hakkı' olarak niteleyen Batılı ülkeler, Türkiye'nin kendini savunma hakkını çok görmektedirler. Bu ülkelerin baskı ve telkini altında çıkarılan yasalarla, terörle mücadele etmek imkansızdır. AB Uyum Yasaları, Türkiye'ye zarar veren yasalardır. Terör dışardan değil içerden kaynaklanmaktadır. Yapılması gereken şey, sınır ötesi operasyondan önce, sınır içi operasyondur."

Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Av. Erdem Akyüz, Atatürk İlke ve Devrimleri kapsamında milli birlik ve bütünlük sağlanmadığı sürece, terörist ve bölücü eylemleri durdurmanın mümkün olmadığını savunarak, "Halkımızı bu ilkeler çerçevesinde toplanmaya çağırıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title