Haberler

Ankara: Demirel'den 'Ulusal Birlik Hareketi'ne Destek

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Liderliğinde 40 Sivil Toplum Kuruluşunun Yer Aldığı Ulusal Birlik Hareketi Platformuna Destek Verdi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un liderliğinde 40 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı Ulusal Birlik Hareketi Platformuna destek verdi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Dedeman Oteli'nde Yoksullara Dayanışma Haftası için geldiği program öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Demirel, Cumhurbaşkanlığının anayasanın değiştirilemez maddelerine inanmış bir kişilik yapısı ile doldurulması gerektiğini savunan Ulusal Birlik Platformu'nun görüşlerini desteklediğini söyledi. Platformun 28 Şubat öncesinde de benzer bir uygulamanın yapıldığının hatırlatılması üzerine Demirel, "Siyasi hadiseler birbirine çok az benzer" cevabını verdi. Türkiye'nin AB'ye limanlarını açması önerisi yönündeki bir soru üzerine de Demirel, "Müzakereler devam ediyor. 10 senemiz var. Daha çok iyi çıkış olacak" dedi.

Demirel, bir gazetecinin 'hükümetin erken seçime gitmesi için geç mi?' şeklindeki sorusuna da 'Hiçbir zaman geç olmaz' cevabını verdi.

Demirel, konuşmaların ardından programa katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç'a YOYAV'a olan katkılarından dolayı bir hediye takdim etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title