Haberler

Ankara: Ankara'da Yerel Yönetimler

Yenimahalle Belediyesi, Vatandaşlara Olan Yardımın Ramazan Ayında da Aralıksız Olarak Sürdürüldüğünü Belirtti.

Yenimahalle Belediyesi, vatandaşlara olan yardımın Ramazan ayında da aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirtti.

Yenimahalle Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Ramazan ayında vatandaşlara, iftarlık kumanya ikram edilirken, yardıma muhtaç olanlar içinde içerisinde 27 kilogramlık gıda malzemesi bulunan yardım paketleri ve giysi yardımında bulunuluyor. Öte yandan her gece "Direklerarası Ramazan Eğlenceleri" düzenleniyor.

Yenimahalle Belediyesi, iftar saatinde evlerine yetişemeyen ve iftar vakti yolculuk halinde olan vatandaşların oruçlarını açabilmeleri için halkın yoğun olduğu metro, dolmuş ve hastane önlerinde iftarlık kumanya dağıtıyor. Belediye Ramazan ayı boyunca yaklaşık 100 bin vatandaşa iftarlık kumanya ikram etmeleri amaçlanıyor.

Ramazan ayının paylaşım ve yardımlaşma ayı olduğunun bilinciyle hareket eden Yenimahalle Belediyesi, ayrıca yardıma muhtaç vatandaşları da unutmadı.

Ekonomik yönden zor durumda olan vatandaşların tespitini yapan Yenimahalle Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi Yeniay, içerisinde bakliyat, çay, şeker, katı ve sıvı yağlardan oluşan 27 kilogramlık gıda paketleri, belediye yetkileri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandı. Ayrıca, ihtiyacı olan vatandaşlara da giysi yardımı yapılıyor. Yenimahalle Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi Yeniay tarafından, gönüllü bayanlar ve Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar'ın eşi Mukaddes Duyar tarafından Ramazan ayı boyunca 100 ev ziyaret edilecek. Ziyaretler sırasında, ailelerin dertleri ve sorunları dinlenerek, bu sorunların çözümlenebilmesi için tüm imkanlar seferber ediliyor. Ayrıca ailelere, gıda ve giysi yardımında da bulunuluyor.

Ramazan ayını, coşku içerisinde kutlamak için "Direklerarası Ramazan Eğlenceleri" de düzenleyen Belediye, Hacivat-Karagöz, İbiş Arap Bacı, Nasrettin Hoca, Pi Şeker, Kavuklu, sihirbaz, ateş yutan adam, ney dinletisi, tasavvuf musikisi, çeşitli tiyatro gösterileri ile Ramazan ayını dolu dolu yaşatacak. Havacılar Sitesi karşısında düzenlenen "Direklerarası Ramazan Şenlikleri" 1 ay boyunca devam edecek. Duyar, Ramazan ayının paylaşım ayı olduğunu belirterek Yenimahalle Belediyesi olarak tüm imkanlarını vatandaşlarla paylaşacaklarını söyledi.

Her zaman yoksul vatandaşın yanında olduklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, "Belediye olarak imkanlarımız çerçevesinde vatandaşlarımıza gereken yardımı yapıyoruz. Ancak sadece belediyenin değil, durumu iyi olan herkesin bu yardımlaşmanın içinde bulunması, hem bizlere hem de çorbada tuzu olanlara büyük haz verecektir. Vatandaşlarımızın ramazan ayını huzur içerisinde, bir yıl öncekinden daha coşku içerisinde geçirmelerini sağlamak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Her şey vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title