Haberler

Ankara: AK Parti'li Vekilin "Keçi" İsyanı

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Ormana Zarar Verdiği Gerekçesiyle Keçi Varlığının Azaltılması İçin Başlattığı Uygulama, AK Parti'li Vekillerin Tepkisine Yol Açtı. Köylülerden Keçilerini Satmalarını İsteyen Bakanlığın Bu Uygulamasına Karşı Çıkan AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, "Köylüye Yönelik Bu Baskılar ve Sık Sık Ceza Yazılması Zaten Maddi Sıkıntı İçinde Olan Köylülerimizi Daha da Sıkıntı İçine Sokmuştur" Dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ormana zarar verdiği gerekçesiyle keçi varlığının azaltılması için başlattığı uygulama, AK Parti'li vekillerin tepkisine yol açtı. Köylülerden keçilerini satmalarını isteyen bakanlığın bu uygulamasına karşı çıkan AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, "Köylüye yönelik bu baskılar ve sık sık ceza yazılması zaten maddi sıkıntı içinde olan köylülerimizi daha da sıkıntı içine sokmuştur" dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ormana zarar veren keçi varlığının azaltılması amacıyla başlattığı uygulamaya AK Parti'den itiraz geldi. Yaz dönemini seçim bölgesinde geçiren milletvekilleri, köylülerin "keçi" isyanını Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'ye bir mektup yazarak aktardı. AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün Pepe'ye yazdığı mektupta, seçim bölgesindeki köylülerin isyanını dile getirdi. Karaman ilinde özellikle Toroslar bölgesinde maddi gelir bakımından çok fakir köylerin bulunduğuna işaret eden Akgün, bu köylerin en önemli geçim kaynağının keçiler olduğunu bildirdi. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ormana zarar veren keçi varlığının azaltılması için uyguladığı politikanın köylüleri büyük sıkıntıya düşürdüğünü dile getiren Akgün, orman varlığının korunması nedeniyle orman memurlarının da köylülerden keçilerini satmalarını istediğini hatırlattı. Köylüye yönelik bu baskıların ve sık sık ceza yazılmasının maddi sıkıntı içinde olan köylüleri daha da sıkıntıya soktuğunu vurgulayan Akgün, "Köylülerimiz yazılan cezaları ödeyememekte ve keçilerini satamamaktadır. Köylümüzün bu sıkıntısının giderilmesi için Orköy Genel Müdürlüğü kredilendirme yoluna gitmeli ve değişik hayvancılık türlerini desteklemelidir. Bu konuda bir çalışma yapılarak orman köylüsünün mağduriyetinin giderilmesi sağlanmalıdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title