Haberler

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Kılıç'ın Açıklaması

Anayasa Mahkemesi Üyeleri, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile İlgili Başvurusu İçin Hafta Sonu Evlerinde Mesai Yapacak. Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, CHP'nin Dilekçesini Kabul Ettiklerini ve Dosyayı Raportöre Verdiklerini Söyledi.

Anayasa Mahkemesi üyeleri, CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili başvurusu için hafta sonu evlerinde mesai yapacak. Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, CHP'nin dilekçesini kabul ettiklerini ve dosyayı raportöre verdiklerini söyledi.

Kılıç, gazetecilerin CHP'nin başvurusu ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Dava dilekçesini aldıklarını ve raportöre havale ettiklerini kaydeden Kılıç, "Bir raporter görevlendirildi ve dava dilekçesi çoğaltılarak, üye arkadaşlarımızın hepsinin evine yollandı. Yani, Cumartesi ve Pazar günü incelemeleri için arkadaşların evine yolladım. Bunun dışında birşey yok. Normal prosedür devam ediyor" dedi. 'Raportöre herhangi bir süre verildi mi?' sorusuna Kılıç, "Hayır herhangi bir süre verilmedi. Arkadaşımız en

kısa sürede raporunu hazırlayarak kurula takdim edecektir. Kurul da gerekli kararı verecektir" cevabını verdi.

Kılıç, kararın ne olacağı yönündeki soruya ise, "Raporun durumuna bağlı şu an bir şey söyleyemem" karşılığını verdi. Kılıç, Pazartesi günü yapılacak olan Yüce Divan yargılanmasının ertelenip ertelenmediği yönündeki soruya, "Hayır ertelenmedi. Devam edecek" cevabını verdi. Kararın ikinci oylamaya yetişip yetişmeyeceği yönündeki soru üzerine Kılıç, şunları söyledi:

"Sayın başkan ve dört arkadaşımız İstanbul'da. Onlar döndükleri zaman bu konuda değerledirme yapılacaktır. Şu anda birşey söylemem mümkün değil. Bizim çalışma sistemizde üyelerden herhangi biri 'Ben yeteri kadar hazırlanamadım, inceleyemedim, daha derinlemesine bir araştırma yapacağım' gibi bir istekte bulunabilir. Buna istinaden zaman verme açısından bu arkadaşımıza da süre vermemiz gerekir. Bu bizim iç tüzügümüzde de var. Bu nedenle şimdiden sarkar, sakmaz diye herhangi bir şey söyleyemiyoruz. Umuyorum

ki en kısa süre içerisinde duruma uygun bir hız içerisinde biz bu işi sonuçlandırmayı arzu ediyoruz. Ama bizim isteğimiz dışında herhangi bir gelişme olabilir. Bu nedenle 'bugün biter, bugün bitmez' gibi herhangi birşey söylemem sözkonusu değil."

Kılıç, başvurunun mesai dışında yapılmasında herhangi bir sorunun olup olmadığı yönündeki soruya, "Hayır olmadı" cevabını verdi. Esas ile birlikte yürütmeyi durdurma talebinin tek oturumda değerlendirilip değerlendirilmeyeceği yönündeki soru üzerine Kılıç, "İşin niteliğinden esas incelemesinin birlikte olacağını tahmin edilyorum. Biliyorsunuz, bizim ilk incelemelerimizde çok fazla birşey olmuyor ve sanıyorum bu konuda da bir problem çıkmaz ise esasa da geçeriz. Çünkü raportör arkadaşımız her ikisini

birden bitirecek. Öyle umut ediyorum" dedi. 'Meclis'ten ayrıca tutunak istenmesi sözkonusu mu?' yönündeki soruya ise Kılıç, "İhtiyaç duyarsak Pazartesi günü çok kısa bir süre içerisinde Meclis'ten tutunakları alırız" karşılığını verdi. Raportörden esasa ilişkin görüşün istenip istenmediği şeklindeki soruya Kılıç, "Arkadaşımızın kendi çalışma programı içerisinde ilk ve esas incelemesini birlikte yaparak kısa sürede getireceğini sanıyorum" cevabını verdi. 'Kendi istediğiniz için mi yoksa prosedür mü böyle?

şeklindeki soruya Kılıç, "Bu bizim kendi iç işleyişimizdir" karşılığını verdi.

Daha önce kararın ikinci tur oylamaya yetişeceği yönünde yapılan açıklamaların hatırlatılması üzerine Kılıç, "Tabi ki raportör arkadaşımız da bunun bilincinde. Biz 1 günde yetiştirme anlamında birşey söylemedik. Ama arkadaşımız da, sizler kadar bu işin ne kadar kısa sürede bitmesi gerektiğinin farkında. O nedenle arkadışımız kısa sürede raporunu hazırlayıp kurulun önüne getirecektir" dedi. Kılıç, raporun Pazartesi gelmesi halinde yüksek mahkemenin görüşüp kararını açıklayacağını söyledi.

(SC-EDA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title