Haberler

Ampute Futbol Açıklaması

Antalya Bedensel Engelliler Ampute Futbol Takımı Başkanı Seval Yasak, gelecek sezon takımının, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor Kulübü bünyesinde mücadele edeceğini söyledi.

Antalya Bedensel Engelliler Ampute Futbol Takımı Başkanı Seval Yasak, gelecek sezon takımının, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalya spor Kulübü bünyesinde mücadele edeceğini söyledi.

Medical Park Antalya spor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu ile ampute futbol takımının gelecek sezon Antalya spor bünyesinde mücadele etmesiyle ilgili görüştüğünü anlatan Yasak, görüşmelerin olumlu sonuçlanhdığını ve sonuca ulaştıkların söyledi.

Antalya'da, 2005 yılında engelliler spor kulübünün kurulmasına katkı sağladığını anlatan Yasak, çeşitli branşlarda takımlar oluşturduklarını ve profesyonel statü kazanan takımları da kurumsal kimlikleri olan kulüplere teslim ettiklerini belirterek, ampute futbol takımını da gelecek sezondan itibaren Antalyaspor'a teslim edeceklerini ifade etti.

Ampute futbol takımının başkanlığı yürüten Yasak, "Amatör olarak başlıyorsunuz, ama bakıyorsunuz ki bu iş profesyonelliğe doğru gidiyor. Amacımız, rehabilatisyon olarak sporun evrensel gücünü tüm engelli kardeşlerimize yaşatmak. Profesyonelleştikçe biz yetmemeye başladık. Bunun kurumsallaşması gerekiyordu" dedi.

Başkan Yasak sözlerini şöyle sürdürdü:

" Türkiye'de ampute futbolun daha iyi seviyelere gelmesi için Spor Toto Süper Ligi'ndeki takımların bu konuya el atmasını istedim. Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu'nun hiç peşini bırakmadım. O da hiç hayır demedi. Kırmızı-beyazlı taraftarın desteğini de aldık. Türkiye'de ampute futbol takımlarının önünü açacak bir çalışmaya imza attık. Gelecek sezondan itibaren takımdaki futbolcular lisanslarıyla Antalyaspor bayrağı altında olacak."

Akıncıoğlu ile gerekli görüşmelerin tamamlandığını kaydeden Seval Yasak,

"Kırmızı-beyazlı yönetim kurulunun gerekli onayı vereceğine inanıyorum. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Antalyaspor bir ilke imza attı. İlerleyen dönemlerde Antalyaspor Ampute Takımı, Manchester United ve Liverpool takımlarının da içinde olduğu yabancı takımlarla düzenlenecek turnuvalarda mücadele edebilecek" diye konuştu.

Medical Park Antalyaspor Kulubü Başkanı Hasan Akıncıoğlu da Antalyaspor'un duyarlılığını bütün Türkiye'ye ve futbol dünyasına göstermek istediklerini belirterek, önümüzdeki sezondan itibaren ampute futbol takımını da Antalyaspor bayrağı altına alacaklarını bildirdi. - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Medical Park Antalyaspor Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title