Haberler

Amasya ) "İşi Olmayana Kız Vermiyorlar" Diye Uzman Çavuş Oldu "Şehit Uzman Çavuş, Tayin Olduktan...

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK terör örgütüyle girdikleri çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın Türk bayrağına sarılı naaşı bugün memleketi Amasya'nın Taşova İlçesi Esençay Beldesi'ne getirildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK terör örgütüyle girdikleri çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak'ın Türk bayrağına sarılı naaşı bugün memleketi Amasya'nın Taşova İlçesi Esençay Beldesi'ne getirildi. İlk olarak evinin önüne getirilen cenazeden burada helallik alındı.

Daha sonra askeri tören için şehidin naaşı belediye önüne getirildi. Buradaki törene Vali Abdil Celil Öz, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ve askeri erkan katıldı.

Şehidin annesi Muradiye Çolak oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, 'Elimden tut son kez. Ben seni nasıl toprağa koyacağım. Ben sana böyle mi gel dedim' Çantanı sırtına tak gel dedim. Ben seni bunun için mi büyüttüm yavrum. Anne beni evlendir dedin. Seni evlendirecektim yavrum. Sandıkların asılı kaldı yavrumö diyerek ağıt yaktı. Baba Nevzat Çolak ile ağabeyi 27 yaşındaki Murat Çolak da güçlükle ayakta durabildi.

Yakınlarının ve komşularının gözyaşlarına boğulduğu törende, bazı gençler hükümete tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği çelenklere tepki gösterip dağıtmak istedi, ancak asker buna engel oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından merkez camisinde ikindi üzeri kılınan namazın ardından Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak, gözyaşları arasında toprağa verildi.

İNTERNETE YAZDIKLARI

İlk görev yeri Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde göreve başlayan şehit Tanju Çolak'ın yakınları, 'İşi olmayana kız vermiyorlarö diyerek uzman çavuş olmaya karar verdiğini söyledi. Ayrıca evlenmek istediği ve babasından kendisine kız bulması konusunda yardım istediğini de kaydedildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Tanju Çolak bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına son olarak 31 Ağustos tarihinde yorum yaptı. Bir radyo sayfasına yorum yapan Şehit Çolak, "slm ben esençaydan tanju şu anda sizi şırnak beytüşşebeptan dinliyorum sıradaki parçayı esençay halkına istiyorum" diye yazdı.

11 Aralık 2011 tarihindeki yorumunda ise, "Bedelli askerlik çıkartmaya gerek yoktur. Türkiye'de askerlik zaten bedellidir. Canını verirsin, bacağını verirsin. Gözünü, kolunu, elini, parmağını, beden sağlığını, ruh sağlığını verirsin. Yani zaten bedeli çoktur. Bedeli vatandır, bedeli bayraktır, bedeli ödenmiştir" yazısını paylaştığı ortaya çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tanju Çolak Beytüşşebap Şırnak Amasya Politika Güncel Haberler

title