Haberler

Amasya'da Görme Engellilere 'Gören Göz' Cihazı

AMASYA'da görme engellilere 'gören göz' cihazı verildi.

AMASYA'da görme engellilere 'gören göz' cihazı verildi.

Amasya Valisi Osman Varol 'Görengöz Projesi' kapsamında görme engelli vatandaşlara 'gören göz' cihazlarını teslim etti. Programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Arslan, Altınokta Körler Derneği Amasya Şubesi Başkanı Musa Demiryarar ve beraberindeki görme engelli bireyler katıldı. Görengöz Projesi'nin, görme engelli bireylerin bağımsız hareket olanağına kavuşarak, sosyal yaşamda daha fazla yer alabilmelerini ve yaşam şartlarını kolaylaştırmayı amaçlayan sosyal bir proje olduğunu belirten Vali Osman Varol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu proje Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Önceki yıllarda Türkiye genelinde 26 ilde dağıtılan gören göz cihazı, 2018 yılı kapsamında yeni baştan tasarlanarak daha önceden cihaz dağıtılmamış olan ve ilimizin de arasında olduğu 41 ilde dağıtımı yapıldı. Güncellenen yeni yazılım ve cihazla birlikte 41 ilde dağıtılmak üzere 5 bin adet gören göz cihazı için ilimizde de 57 görme engelli vatandaşımıza cihazın kullanımı ile ilgili eğitim verildi. Gören göz, görme engelli vatandaşların kullanımına uygun olarak en son teknoloji akıllı telefonlar üzerinde geliştirilmiş uygulamaları ve körcil haritaları içermekte. Kullanıcılar cihazı sesli olarak kullanabilir, navigasyon özelliği ile istedikleri yere yardımsız olarak ulaşabilir, konumlarını mesaj olarak atabilir ve akıllı telefon özelliklerinden faydalanabilirler."

- Amasya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Arslan Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title