Haberler

Almanya Katolik ve Protestan Kiliseleri'nden 'Ramazan' Mesajı

Almanya Protestan ve Katolik Kiliseleri Birlikleri, Müslümanların Ramazan ayını tebrik ettikleri bir ortak mesaj yayınladı.

Almanya Protestan ve Katolik Kiliseleri Birlikleri, Müslümanların Ramazan ayını tebrik ettikleri bir ortak mesaj yayınladı.

Almanya Katolik (KNA) ve Protestan (EPD) Haber Ajanları, ortak mesajda "Oruç ayı Ramazan'ın başlaması münasebetiyle, Müslümanlara hayırlı, huzurlu ve sakin Ramazanlar dileriz" ifadelerine yer verildiğini duyurdu.

Almanya Protestan Kiliseler Birliği (EKD) Başkanı Heinrich Bedford-Strohm, "Dinin bariz bir şekilde görünür hale geldiği Ramazan ayı zamanlarında, fanatizm, aşırılık ve her türlü şiddetle insan haklarına muhalif davranışların, Allah'ın bizden istemediği hareketler olduğunu görüyoruz. Biz Hristiyanların da iftar programlarına davet edilip yer verilmesi, sadece aynı masada bir yemek olayından da öte; dünya dinlerinin, insanlığın ortak sıkıntılarına karşı asgari müştereklerde buluşup anlaşmaya ve çözüm yolları aramaya hazır olduğumuzun da bir pratiğidir" dedi.

Almanya Katolik Kiliseler Birliği Başkanı Kardinal Reinhard Marx da kutlama mesajinda, "Yer küremizin çeşitli coğrafyalarında bilhassa cami, kilise ve havralar gibi Allah'ın ibadethanelerine 'din' adına yapılan saldırılardan endişe ve üzüntü duyuyorum. Dini inançlarımızın yaşanması ve yaşatılması federal ve eyalet anayasalarımızın garantisi altında. Farklı dinlerin mensupları olsak da, her fert için geçerli bu garantinin asla zayıflamaması için daha da güçlendirilmesine yönelik karşılıklı daha fazla birlikteliklerimizle katkılarımızı ihmal etmemeliyiz" dedi.

Reinhard Marx, açıklamasına şöyle devam etti: "Şiddet yanlıları kim veya kimler olursa hak ettikleri cezaları mutlaka görmelidir. Açık bir toplumda, herhangi bir ibadethaneye giren insan için o mekan; en güvenli ve hiç bir endişeye, tereddüde düşmeden orada huşu içinde ibadetini ifa edebileceği yerler olmalı. Bunu sağlamak ta bizlerin hepimizin görevidir." - Ceylan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Almanya Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title