Haberler

Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Rösler Türkiye'ye Geliyor

Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Philippe Rösler'in, 10-12 Nisan'da Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi.

Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Philippe Rösler'in, 10-12 Nisan'da Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Rösler'in ziyaret öncesi mesajına yer verildi.

Rösler mesajında, Almanya ile Türkiye'nin yakın ortak ve dost iki ülke olduğunu belirtirken, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin sağlam bir temel üzerine kurulduğunu kaydetti.

En önemli ekonomik ortak Almanya'nın, açık ara farkla Türkiye'de en fazla yatırım yapan ülke olduğunu hatırlatan Rösler, şunları ifade etti:

"Ziyaretimin amacı çok iyi olan ekonomik ilişkilerimizi daha da genişletmektir. Özellikle enerji alanında büyük imkanlar bulunmaktadır. Türkiye, enerjide bir köprü ülke olarak Avrupa'nın enerji tedariğinde önemli bir rol üstlenmektedir. Özellikle enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji sektörlerinde ortaklık imkanları bulunmaktadır. Alman firmaları bu alanlarda dünya lideridir."

Türk-Alman Enerji Forumu'nun açılışını yapmaktan mutluluk duyacağını bildiren Rösler, bu vesileyle iki ülke arasında enerji alanındaki güçlendirilmiş işbirliğinin de temelinin atılmış olacağına işaret etti.

Rösler mesajında, "Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin ekonomik boyutunun yanı sıra Almanya'da yaşayan Türk kökenli vatandaşlarımızdan dolayı kişisel yakınlık boyutu bulunmaktadır. Bu nedenle karşılıklı olarak iki ülkedeki gelişmeleri büyük ilgiyle takip ediyoruz. Türk kökenli vatandaşlarımız Almanya için büyük kazançtır. Ziyaretimin bir diğer amacı ise Türk-Alman dostluğunu pekiştirmektir" ifadelerine de yer verdi. - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title