Haberler

Almanya Devlet Bakanı Böhmer, Ludwigshafen Faciası Mağdurlarına Plaket Verdi

Almanya Hükümeti'nin Göç ve Uyum'dan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, Ludwigshafen Faciasında Yakınlarını Kaybeden Ailelere Plaket Verdi.

Almanya Hükümeti'nin Göç ve Uyum'dan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, Ludwigshafen faciasında yakınlarını kaybeden ailelere plaket verdi.

Böhmer, Ludwigshafen'deki yangında 2 kızı ve eşini kaybeden Kamil Kaplan, kızı Derya ve yine yakınlarını kaybeden Dursun Baylan, Ali Müller, Sertaç Bilgin, Nuri Tanış, Emel İpbüken, Mehtap Camcaz, Abdurrahman Keskin'i başbakanlık binasına davet etti. Böhmer, burada yaptığı konuşmada, "Bugün başbakanlık binasında Ludwigshafen faciasında eşi ve 2 kızını kaybeden Kamil Kaplan ve faciada mağdurlara yardımda bulunan dayanışma derneği temsilcileri beni ziyarete geldi. Onlara yürekten hoş geldiniz diyorum.

Sayın Kaplan özellikle size, verdiğiniz kaybın büyüklüğünden dolayı Federal Almanya Hükümeti adına bir kez daha başınız sağ olsun diyor ve üzüntünüzü paylaşmak istiyoruz. Burada Ludwigshafen Belediye Başkanı Frau Dr. Lose ile yangının hemen ardından yanınızdaydım ve birlikte yas tuttuk. Birlikte ağır yaralıları ziyaret ettik. Ancak siz, sevdiklerinizi ebediyete yollarken, Türk ve Alman halkı arasında 'köprü' olma yönünde çok önemli sözler sarf ettiniz. Türk ve Alman aileler arasında güven oluşmasını ve bunun gelişmesine katkıda bulundunuz. Siz bu sözlerinizle Ludwigshafen'dan barış ve dostluk mesajı verdiniz. Bundan dolayı size ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu'na da teşekkür eden Böhmer, "Ayrıca polis ve itfaiyeye de daha fazla can kaybını önledikleri için teşekkürlerimi iletirim. Bu olayda, insanlar arası dayanışma da kendini gösterdi" diye konuştu.

Bakan Böhmer, konuşmasının ardından Kamil Kaplan'ın kızı Derya Kaplan'a, Berlinli meşhur kutup ayısı Knut'u armağan etti. Böhmer, daha sonra başta Kamil Kaplan olmak üzere diğer mağdurlara da tek tek plaket verdi.

(SE-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title