Haberler

Alaattin Çakıcı'nın Yargılanması

"Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak ve Yönetmek" Suçundan Yargılanan Alaattin Çakıcı'nın 7 Yıl Önce Karara Bağlanan Davasının Yeni Tck Kapsamında Uyarlanmasına İlişkin Dava Karara Bağlandı.

"Suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan yargılanan Alaattin Çakıcı'nın 7 yıl önce karara bağlanan davasının yeni TCK kapsamında uyarlanmasına ilişkin dava karara bağlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen uyarlama davasına Çakıcı'nın da aralarında bulunduğu 20 hükümlü katılmadı. İlk yargılama sonucu 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Çakıcı'ya yeni TCK kapsamında 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti sanıklardan Alaattin Çakıcı hakkında hükmün eski TCK'da ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' suçu yeni TCK'da 220. maddesinin birinci fıkrasında düzenlendiğini bildirdi. Suçun işleniş biçimi,

korunan hukuksal konunun önemi, suçta doğacak tehlikenin ağırlığı dikkate alınarak suç ile verilecek ceza arasında adaletli ve mantıksal bir oran sağlanarak temel cezanın alt sınırının üzerinde belirlenmesi gerektiğini ifade eden mahkeme heyeti, Çakıcı'yı daha önce kurulan hükmü de göz önüne alarak 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu

cezayı ''kurulan örgütün silahlı olması'' nedeniyle 5 yıla çıkaran mahkeme heyeti, Çakıcı'nın cezasını eylemden sonraki ve yargılama aşamasındaki davranışlarını göz önüne alarak 4 yıl 2 ay hapse indirdi.

Mahkeme heyeti, Yeni TCK'nın davanın diger 19 hükümlüsü hakkında lehte bir hüküm getirmediğini belirtti. Mahkeme heyeti, sanıklar Adnan Çiçek, Aydın Göker, Yener Üçüncü, Murat Özer, Tanju Atlıhan, İsmet Bütün, Fatih Bayata, Ali Yaşar Alan, Mehmet Korkmaz, Süreyya Cem Topaloğlu, Ali Taşçı, Hüseyin Ün, Ercan Bozkurt, Hüsnü Gülen, Ömer Korkmaz, Sinan Zenbil, Mehmet Mustafa Bingöl, Faruk Bayram Özaslan ve Mükerrem Selçuk'un cezalarında yeniden düzenleme yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ-

Kaldırılan İstanbul 6 No'lu DGM'nin 2000 yılında verdiği kararda, Alaattin Çakıcı, ''cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve yönetmek'' suçundan 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. Diğer 19 sanık hakkında da, ''cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'', ''aranan kişiyi saklamak'' ve ''6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'ten çeşitli hapis cezaları verilmişti.

(YM-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (1)

hulya soylumobilWeb@haberler.com:

Fatih Bayatta alayın cakivin adamı haberler fesimde gündeme gelsin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title