Haberler

Aksaray'daki Trafik Kazası

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Türkiye'nin Dört Bir Yanından Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'na Öğrenci Getiren Tur Otobüsleriyle İlgili Denetimlerin Aralıksız Sürdüğünü Söyledi.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Türkiye'nin dört bir yanından Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'na öğrenci getiren tur otobüsleriyle ilgili denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyledi.

31. Turizm Haftası münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özcan Alarslan, TURSAB Çanakkale Temsilcisi Hanifi Araz, ÇATOD yöneticileri ve Alan Kılavuzları Derneği Başkanı Ahmet Kaşıkçı'yı makamında kabul eden Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, basın mensuplarının Aksaray'da meydana gelen ve çoğunluğu öğrenci 35 kişinin ölümüyle ilgili sorularını cevaplandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı ile TURSAB arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Çanakkale'ye özellikle hafta sonları yüzlerce otobüsle öğrenci grupların eğitim gezisi yaptığının hatırlatılması üzerine açıklamalarda bulunan Vali Kırlı, "Biz bu tur otobüsleriyle ilgili normal denetimlerimizi sürdürüyoruz. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı çerçevesinde de araçlar çok yavaş seyretmektedir. Orada kaza olması ihtimalini en aza indirecek şekilde jandarmamız tedbir alıyor. Jandarma trafik timleri mart, nisan, mayıs ve haziran aylarında çoğaltılıyor. Diğer vilayetlerden getirilen çevre timleri ile de burası takviye ediliyor. Tarihi yarımadaya gittiğinizde milli park içerisinde en az 2-3 tane trafik timi görürsünüz. Ancak bu sadece tedbir değil, şoförlerimizin ve kullanıcılarımızın bu konularda dikkatli hareket etmesi lazım. Trafik kazaları sayısı bakımından dünyanın en kötü sıralarında bulunmak son derece hüzün verici bir olay. Biz vasıta kullanması öğrenmek zorunda olan bir milletiz. Bunu da yapmalıyız. Çanakkale'de de idare, zabıta, emniyet ve jandarma olarak trafik konusu üzerinde ciddiyetle duruyoruz ve duracağız. Vatandaşlarımızdan da, sürücülerimizden de özellikle kurallara uymalarını istiyoruz. Bakın 33 çocuğumuz gitti. Bu milli bir acı. İnşallah bundan sonra böyle bir acı yaşamayacağız" dedi.

Vali Orhan Kırlı, Çanakkale'nin turizm açısından önemli bir potansiyelinin olduğunu belirten Vali Kırlı, "Birlikte olmakta çok büyük yarar var. Çünkü turizm artık dünyada en aktif, en canlı bir sektör. Önümüzdeki yıllarda da dünyada turizm sektörünün daha etkili ve verimli bir çerçeveye oturacağı kanaatindeyim. Çanakkale'de rekabetçi olmamamız gerekiyor. Artık turizm global bir hal aldı. Ülkeler yarışıyor birbirleriyle. Ülkeler içerisinde de bölgeler, iller birbirleriyle yarışıyor. Turizm imkanlarınızda kaynağınız ne karar zengin olursa olsun mutlaka bunu enerjiye ve ekonomik getiriye çevirmemiz gerekiyor. Gelir getirici bir düzeye getirmemiz gerekiyor. Çanakkale olarak ben seyahat acentelerimizden ve otellerimizden daha aktif olmalarını ve birlikte davranmalarını istiyorum. Birbirleri ile rekabet etmelerini değil, Çanakkale olarak ortaya çıkmalarını temenni ediyorum. Ben orkestra şefi olmaya hazırım. Ancak orkestra üyelerinin her birinin aletlerini çok iyi çalması lazım. Çanakkale olarak beraber olursak ben ilimizin Kuzey Ege'nin ve Batı Marmara'nın yıldızı olacağına inanıyorum. Çünkü biz buna çok layıkız. 2 adamız ve 2 yarımadamız, Kaz Dağlarımız, Assosumuz, Agonyamız var. Biz özellikle tarih turizmi açısından önemli bir yere sahibiz. Bizi dünya tarih ve kültür yeri olarak tanıyor. Dünya çapında büyük harplerin cereyan ettiği bir alanımız var. Bu alanı artık turizm çerçevesinde de bir değer olarak, bu memleketin ekonomisine bir katkı getirecek şekilde şekillendirmek zorundayız" diye konuştu.

Turistlerin gittikleri yerlerde iyi davranış beklediklerini de belirten Vali Kırlı, "Turistler çevresel ve hijyenik temizlik ister. Uygar davranış bekler. Kazıklanmak istemez. Adam yerine konmak ister. Ancak Çanakkale halkı inanıyorum ki, çok duyarlı, bilinçli ve kültürlü. Biz bu temel üzerinde turizmimizi geliştireceğiz" şeklinde konuştu.

(AÖ-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title