Haberler

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu Açıklaması

Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti iktidarının, ekonomi ve dış politikada gerçekleştirdiği değişimlerle Türkiye'yi dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline getirdiğini söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti iktidarının, ekonomi ve dış politikada gerçekleştirdiği değişimlerle Türkiye'yi dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline getirdiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Alanya Şoförler Odasını ziyaret etti. Ziyarete Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, AK Parti İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya ve oda yönetim kurulu üyeleri ile kahvaltı yapan Çavuşoğlu, şoför esnafının sorunları hakkında bilgi aldı.

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin dış politikada önemli gelişmeler kaydettiğini savunan Çavuşoğlu, AK Parti iktidarının 8, 5 yıllık dönemde ekonomi ve dış politikada önemli işler yaptığını belirterek, "AK Parti iktidarı, ekonomi ve dış politikada gerçekleştirdiği değişimlerle Türkiye'yi dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline getirdi" dedi.

Türkiye'nin ekonomik anlamda Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"İktidarlar ülkeye istikrar, güven getirir. O ülkenin insanları da çalışırsa, üretirse, katma değer ve istihdam sağlarsa hizmet artışı olur ve ihracat yaparsa çarklar bu şekilde döner. Bu ülkede huzur, güzel tesis, altyapı olmasa buraya turist gelmez. Antalya, havaalanı bu kadar güzel yapılmasa, Antalya ile Alanya arasındaki bölünmüş yol yapılmasa dünyanın en güzel şehri olsun kimse gelmez. 2002 yılında Türkiye'ye gelen toplam turist sayısı 13 milyon, 2010 da ise sadece Antalya'ya 10 milyon turist geldi. Türkiye'ye de 28, 6 milyon turist geldi ve 21 milyar dolar gelir elde edildi. Bir ülkenin ekonomisi güçlü olup sosyal yapısı yoksa sağlık ve eğitim hizmetlerini iyi alamıyorsa o ülkenin geleceği ve kalkınması da iyi derecede olmaz. Bir ülkenin sosyal yapısını en iyi şekilde tutmak lazım. Herkesin sosyal güvencesi olması lazım. 'Devlet Baba' olmanın gereği budur. "

-2023 HEDEFLERİ-

AK Parti hükümetinin Cumhuriyetin yüzüncü yılı için hedeflerini açıkladığını hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye gelen turist sayısını 50 milyona çıkaracağız. Turizmden elde edilen gelirin artırılması ve turizm çeşitliliği için her şeyi yapıyoruz. Kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolar olacak. İhracatımız 500 milyar dolar olacak. Biz geçmişte yaptıklarımızı övünerek anlatıyoruz. Gelecekte yapacaklarımızı da anlatıyoruz. Halkımızın huzuruna bu şekilde çıktık. Başkaları çıkıp iftira atabilir, gerginlik yapabilir, kişisel meselelere girebilir, ama bizde yalan yoktur. Şimdiye kadar ne genel seçimde ne de yerel seçimde sizin duygularınızla oynamadık. Sİzin hayallerinizi sömürmedik. Popülizm yapmadık. Yapabileceklerimizi de yapamayacaklarımızı da söyledik. "

-AKARYAKIT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ-

Taksicilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, akaryakıt fiyatlarındaki artışa değindi.

Çavuşoğlu, şunları söyledi.

"Akaryakıt fiyatlarındaki artış, Türkiye'nin bir sorunudur. Dövizin biraz yükselmesi turizmcilerin işine geliyor, ama akaryakıt konusunda da sizleri mağdur ettiğini biliyorum. Ama bunun nedeni dünya fiyatlarının artmasıdır. 2002 yılında petrolün varil fiyatı 22 dolardı. İktidar dönemimizde 150 doları geçti fiyatı. Sonra tekrar düştü. Şu anda 110 dolar civarında. Ama bir gerçek var ki; bu yüksek. Petrol fiyatlarını devlet denetliyor, ama belirlemiyor. Bayilerin karı düşürülüyor, bazı ayarlamalar yapılıyor, ama ne yaparsanız yapın maalesef fiyatlar artıyor.

Vergilerin yüksek olduğunu ifade edebilirsiniz, ama devletin diğer alanlardaki vergi indirimlerini gördünüz. ÖTV, KDV, gelir vergisinde düşüş yapıldı. Bir devletin hizmet yapabilmesi için vergi gelirinde azalma olmaması lazım. O başka alanlardaki vergi geliri düşürüldüğü zaman buralarda ayarlama yapılması lazım. Tüm gelirlerini ayarlayamadan bazı vergi gelirlerinden vazgeçersiniz, hiçbir yatırım yapamazsınız. Hedeflerinizi gerçekleştiremezsiniz. Önemli olan bu vergileri doğru yatırımlarda kullanılıp kullanılmadığıdır. "

Çavuşoğlu, taksicilerin bağlı bulunduğu federasyon ile devlet arasında anlaşma yaparak taksicilere sağlanacak bazı kolaylıklarla Türkiye'de taksi kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Gazipaşa Havaalanı'na hukuki yönden uçakların inmesini engelleyecek bir konunun olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, havaalanına küçük ve orta gövdeli uçaklarla daha turistin gelmesi için çalışma yapıldığını aktardı.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title