Haberler

Akdeniz Foklarına Maket Satışından Yardım

Yatçılık Firması Tussock Tarafından Yaz Aylarında Satılan Fok Maketlerinden Elde Edilen Gelir Düzenlenen Tören ile Akdeniz Foklarını Araştırma Grubuna Teslim Edildi.

Yatçılık firması Tussock tarafından yaz aylarında satılan fok maketlerinden elde edilen gelir düzenlenen tören ile Akdeniz Foklarını Araştırma Grubuna teslim edildi.

Akdeniz Foklarının neslinin devamını sağlamak için kısa adı SAD-AFAG olan Akdeniz Foklarını Araştırma Grubuna, Monachus Monachuslar (Akdeniz Foku) için başlatılan ve her bir rezervasyon üzerinden ayrılan paylarla oluşturulan fon Bodrum Cup birincisi Grandi teknesinde düzenlenen tören ile teslim edildi.

Tussock Yatçılık tarafından Akdeniz fokları için 3 yıl önce başlatılan kampanya bu yılda devam etti. Tussock tarafından yaptırılan oyuncak fokların yaz aylarında teknelerde ağırlanan misafirlere satışından elde edilen gelirin tamam düzenlenen tören ile AFAG'a teslim edildi. Bugüne kadar 12 bin Euro civarında bağış toplandığı belirtilirken Tussock Yatçılık teknik müdürü Mustafa Toker, 2006 yılında toplanan bağışları SAD Bilim Kurulu Koordinatörü Dr. Harun Güçlüsoy’a verdi. Bodrum Cup 2006'yı kazanan Randa teknesinde gerçekleşen, teslim töreninde şirket yönetiminden Loes Douze ve Mustafa Toker birer konuşma yaptılar. Tussock Yatçılık’ı tanıtan Loes Douze, doğaya yakın, denizi ve yelken, seven bir kuruluş olduklarını belirterek, SAD-AFAG’ın projesine destek verdiklerini ayrıca bu sene içinde yetim çocuklara yönelik bir çalışma daha başlatacaklarını söyledi. Douze, Akdeniz foklarının korunmasının gerekliliğine de değinerek, “Denize ve onun sakinlerine daha kaliteli bir yaşam sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Tussock Yatçılık Teknik Müdürü Mustafa Toker ise yaptığı konuşmada denize ve denizin insanlara sunduklarına hayran olduğunu belirterek, “Akdeniz foklarıyla ortak yönlerimiz var, hepimiz denizi seviyoruz. Biz Teknelerimizde Motor kullanımını en az seviyede tutarak, çevrenin de korunmasına katkıda sağlamaya çalışıyoruz.T urlarda yelken açarak, yunuslarla yarışıyoruz” dedi.

(FH-AT-Y)

16.03.2007 17:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title